Wijn versus bier

wijn vs bier

De discussie tussen wijn en bierliefhebbers blijft boeien. Ik ben weer zo’n discussie tegengekomen.

Bladerend in het horecatijdschrift “Misset Horeca” viel mijn oog op een artikel over een discussie op linkedin tussen voorstanders van bier en voorstanders van wijn.
Volgens een bierblogger is de combinatie “bier met eten” veel beter te maken dan “wijn met eten.” Bier zou in veel meer smaken te krijgen zijn en de bittertonen in bier ontbreken bij wijn.

Dit gaf uiteraard vele reacties. Een wijnliefhebber reageerde dat kleine verschillen in druivenrassen terug te proeven zijn. En wat te denken van het terroir? Dit moeilijk te omschrijven woord behoort exclusief toe aan wijn. En wijn kent geen bittertonen? Hoe zijn tannines dan te omschrijven?

Een bierkenner reageerde met de stelling dat wijnliefhebbers vaak een gebrek aan kennis hebben over bier. De horecaopleidingen zijn hier volgens hem ook schuldig aan. Waarop een wijnfanaat reageerde dat het omgekeerde (bierliefhebbers weten weinig over wijn) ook het geval was.

Tot slot wist iemand te melden dat hij ooit een bier in een wijnarrangement bij de Librije gekregen had, omdat ze geen passende wijn bij het gerecht konden vinden…
(verrassend en gewaagd, ik kan niet anders zeggen).

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!