Wijn van eigen bodem

Wijn van eigen bodem

Een nieuw boek over Nederlandse wijn! Wat kunt u verwachten?

Onlangs verscheen Wijn van eigen bodem. Een boek van Mariëlla Beukers en Irene de Vette. Het boek over Nederlandse wijn en de wijnbouw, welke sinds het jaar 2000 zo’n enorme vlucht heeft genomen, zowel in kwantiteit als in kwaliteit.

Wat wordt er zoal behandeld in dit fraai ogende boek?
Het zou de schrijvers te ver gaan om alle wijngaarden te behandelen. Er is voor gekozen om een aantal wijngaarden nader te belichten. De onder de loep genomen wijngaarden bevinden zich op diverse locaties in ons land, van noord tot zuid, van west tot oost, met ieder hun eigen verhaal. Uit ieder verhaal blijkt dat men serieus met het maken van wijn bezig is: de passie van de wijnmakers straalt er van af!
Daarnaast is er een mooi overzicht te vinden in het boek van alle wijngaarden in Nederland.

Ook is er aandacht voor de diverse druivenrassen, zowel de traditionele als de “nieuwe” soorten, met hun specifieke kenmerken.

Een aantal “experts” geven hun visie over Nederlandse wijn. Sommelier Edwin Raben: “je valt van je stoel van de kwaliteit”. Frank Jacobs formuleerde het als volgt: “de kwaliteit van Nederlandse wijnen is dramatisch verbeterd”.

Veel aandacht voor wijn en spijs. Er staan meerdere interessante en lekkere recepten in het boek, allen met een flinke knipoog naar Nederlandse wijn.

Wijn van eigen bodem

Waar koop je Nederlandse wijn? Natuurlijk bij de wijnboer zelf. Maar verder? En in welke restaurants staan deze wijnen op de kaart? Voor velen interessante vragen. Het antwoord is te vinden in “Wijn van eigen bodem“.

En, op wat voor manieren kun je Nederlandse wijngaarden bezoeken en wat kun je er eigenlijk allemaal doen?

De “doe-het-zelf wijnmaker” komt ook aan bod. Met handige tips en adressen.

Prachtige foto’s van Nederlandse wijngaarden sieren het boek en geven het een fraaie lay-out. Een korte verklarende woordenlijst sluit het boek af.

Voor een ieder die geïnteresseerd is in de Nederlandse wijnbouw en die deze een warm hart toedraagt is dit boek echt een must! Een boek wat je ook doet aanzetten tot het ontdekken van Nederlandse wijn.
Het geeft een goed beeld van de huidige stand van zaken van de wijnbouw in Nederland. Het laat zien dat de wijnbouw duidelijk de kinderschoenen ontgroeit en op weg naar volwassenheid is.

Een mooi kado voor iedere wijnliefhebber de komende feestdagen. Of koop het lekker voor jezelf!

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!