Meer dan 62.000 liter Brunello di Montalcino de goot in!

Brunello di Montalcino Soldera
Vandalen hebben ingebroken bij het gerenommeerde wijnhuis Soldera (Case Basse) en 6 jaargangen Brunello di Montalcino weg laten lopen. Wijn-terrorisme?

De daders hebben alle vaten in de kelder geopend en de gehele productie uit de jaren 2007 tot en met 2012 weg laten lopen. Er is verder niets gestolen of vernield in de wijnkelder. De hele actie was puur gericht op het weg laten vloeien van deze peperdure wijn. De schade wordt geraamd tussen de 9 en 13 miljoen euro.
Ondertussen doen allerlei speculaties de ronde. Is dit vandalisme? Is dit een persoonlijke wraakactie? Zit de maffia hierachter?

Volgens wijnkenner Fred Nijhuis is Gianfranco Soldera één van de weinige echte traditionalisten in Montalcino. “Zijn Brunello is het toonbeeld van karakter, authenticiteit, kwaliteit. Zijn wijnen zijn het overtuigende bewijs dat een Brunello di Montalcino vijf jaar in traditioneel hout opgevoed kan (moet?) worden en geen barriques en/of andere druivensoorten nodig heeft. De Brunello’s van Soldera zijn geen wetenschappelijke, industriële producten, maar zijn te vergelijken met kunst, cultuur die alleen maar tot stand kunnen komen door extreme passie en een sterke persoonlijkheid.”

De familie Soldera heeft laten weten zich niet door deze laffe daad te laten intimideren.
Luister ook naar: interview Fred Nijhuis

Dit doet pijn. Wat een dieptrieste actie! Ik hoop dat de daders zullen worden opgepakt. Daarmee is de wijn natuurlijk niet terug, helaas.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!