Het sexuele verlangen van vrouwen en controversiële etiketten


Het drinken van 2 glazen rode wijn per dag leidt bij vrouwen tot een toename in seksueel verlangen. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder bijna 800 vrouwen van 18 tot 50 jaar die in de Chianti-streek wonen, meldt de Franse site Rue89.

Champagne heeft hetzelfde, zo niet een nóg groter effect. Volgens het Franse onderzoeksbureau Ipsos associeert 62% van de Fransen de naam champagne met ‘erotiek’.

Er zijn ook etiketten die verlangen proberen op te wekken. Wijnproducenten spelen daar graag op in, maar of de etiketten de vrouwen helpen om in hogere sferen te komen, dat betwijfel ik. Misschien dat het opgaat voor het mannelijk geslacht en zelfs wel voor een leuk cadeautje voor een vriend of vriendin.

Een Britse wijnproducent plakte een etiket van een naakte prins Harry op een fles rosé die in het kuise UK verkocht moest gaan worden (zie boven). Deze rosé is wel voor het vrouwelijke geslacht gemaakt, lijkt mij. In Frankrijk is er wijn met ‘Moi, j’aime les gamay jeunes‘ (‘Ik hou van jonge rode gamay’) verkrijgbaar. Het is aan de wijnbeminnende koper hoe hoog het erotische gehalte van het etiket moet zijn.

Bovendien zijn bepaalde soorten wijnen wel extreem erotisch. Er zijn talloze trendy wijnen zoals de Gamay Sutra van Olivier Lemasson en de Broute kitty, waar het etiket een jurkje van een Follies Bergere dame uit Parijs moet uitbeelden. Zelfs Playboy lanceerde een wijnreeks die aan deze verbeelding mocht doen. (zie https://www.wijngekken.nl/2012/10/05/playboy-verkoopt-nu-zondige-wijnen/)

Er zijn ook etiketten die veel directer zijn, als voorbeeld de wijn van “Ik wil! ! ! van “Jean-François Ganevat – met een tekening van de hand van een vrouw die in haar slipje glijdt – dit etiket en ook de wijn werden overigens bijna gecensureerd in Canada.

Als je door het bovenstaande geshockeerd bent dan raad ik je nu aan om weg te klikken. Het hieronder afgebeelde etiket is in mijn ogen het slechtst gemaakte Vin de Table etiket. Zal dat ook voor de inhoud gelden?


Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!