Wijn & Spijs: Salade met gegrilde perzik, ham, geitenkaas en chardonnay

Salade-met-gegrilde-perzik-Parmaham-en-geitenkaas-3761Woohooo, it’s saladtime!

‘s Zomers lijk ik wel een konijn. Met grote gretigheid knabbel ik onafgebroken aan mooie, frisse salades; als lunch, tussendoortje of lekker licht hoofdgerecht, een salade smaakt me altijd.
En déze salade – met sappige, zoete perzik, zoutige Parmaham en zacht romige geitenkaas – is mijn vrolijkste zomerfavoriet.

Voor-, lunch- of licht hoofdgerecht voor 2 personen — 15 minuten — glutenvrij

Ingrediënten
Zakje slamelange, liefst pittige
3 eetrijpe perziken
70 g Parmaham
2 el pijnboompitten
Stukje verse, zachte geitenkaas
Honing
Balsamico-azijn
Extra vierge olijfolie
Zout en peper uit de molen

Verder nodig
Grillpan, of barbecue

Bereiding
Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd elke perzikhelft in twee of drie stukken en omwikkel met een gehalveerd plakje Parmaham. Verhit de grillpan of barbecue en laat goed heet worden. Grill de perziken met ham in de grillpan, totdat ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. (Als de ham vastplakt aan de grillpan als je hem om wilt draaien, laat hem dan nog even liggen. De ham laat vanzelf los als hij goed is.) Haal ze uit de grillpan en leg op een bord.

Rooster in dezelfde grillpan de pijnboompitten, totdat ze goudbruin zijn. (Blijf erbij, want ze verbranden snel!)

Verdeel de sla over twee borden, of over één grotere schaal en verdeel de perzik met ham en pijnboompitten erover. Verbrokkel de geitenkaas met je handen over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie, een drupje azijn, honing en breng op smaak met zout en peper.
Salade met gegrilde perzik, Parmaham en geitenkaas

Schenk hierbij een heerlijke volle chardonnay met het liefst wat houttonen. De romigheid van de wijn combineert uitstekend met dit gerecht.

 

Eet smakelijk!

Meer heerlijke recepten en gerechten vind je op http://www.keukenliefde.nl/