Wijn proeven is theater beleven!

Wijn proeven is theater beleven!

Visueel worden je hersenen geprikkeld: de wijn bekent zijn kleur, zijn eerlijkheid in het glas.

Laat uw reukorgaan op volle toeren draaien en u hebt meteen een palet van geuren dat u in volle intensiteit kunt ontdekken. En niet in het minst: uw smaakpalet wordt overdonderd door datgene waar de wijnboer het ganse jaar zijn hart en ziel in gelegd heeft, al zijn tijd en kennis samenperst in die liquide toestand. Hij zet al zijn capaciteiten in vanaf de wijngaard tot in het glas om u op de meest magische manier voor een zintuigelijke uitdaging te zetten.

foto 24En als u dit alles kunt beleven tussen de wijnheuvels van Barbaresco die binnenkort ook erkend zullen worden als UNESCO-Werelderfgoed zit u ook écht helemaal goed.

Deze hemelse ervaringen beleeft u met Made In Italy Travel in Piemonte, in de Langhe-streek waar Barolo- en Barbaresco wijnen de scepter zwaaien. Hun thuis- en kantoorbasis is letterlijk tussen de wijnheuvels.

Na zes jaar reizen in Italië nestelde deze Vlaamse zich in Barbaresco en laat nu groepen en individuelen dagelijks het spektakel van slow food en wijn beleven als een life time experience.

Eén van hun programma’s is Poesia della Terra, een parel waarin namen zoals Gaja, Domenico Clerico voor memorabele wijnmomenten zorgen.

Angelo Gaja, the Godfather of Italian Wines zoals ze hem hier in Italië noemen is een producent van artisanale en elegante wijnen en laat u genieten van uitzonderlijke creaties.

foto 3

U dineert in toonaangevende, Michelinsterbekroonde locaties en onderneemt een trekking door de wijngaarden met een oenoloog, beleeft een truffelhunting waarbij u zelf de truffels uit de grond graaft en samenwerkt met de truffelhond.

foto 16Het fascinerende van deze wijnregio Piemonte kunt u ook beleven met een Vespa, Ape Calessino cabrio, Fiat 500 cabrio, Ferrari, met een privé luxe shuttle. Via een kookworkshop ontdekt u datgene wat het ganse jaar door op de tafel komt bij de inwoners van dit gastvrije gebied, de authentieke Piemontese keuken.

La Mama en de twee dochters van een hoogst succesvolle delicatessenzaak staan garant voor een exclusieve introductie in de authentieke keuken van dit gebied.

Als u culinaire hoogtepunten zoekt en het allerbeste aan wijncreaties in al zijn facetten wilt ontdekken, lees over dit en andere programma’s op http://www.madeinitalytravel.com/index.php/nl/food-wine/poesia-della-terra-piemonte.

Karina Imschoot
Made in Italy Travel

Made in Italy Travel