Wijn proeven in China, dan moet je hier rekening mee houden!

wijn proeven in china is een traditie

Wijn proeven in China, dan moet je hier rekening mee houden! China is een land met regels en voorschriften. Tradities zijn onder andere om rekening met de medemens te houden. Respect voor anderen waar wij in de westerse wereld nog wel iets van kunnen leren.

1. Bij het inschenken van de wijn moet je erop letten dat alle glazen even vol zijn, Het Chinese volk houdt er niet van om iets minder of meer te krijgen, dat heeft te maken met de hiërarchie. Tip: schenk zeker je eigen glas, als gastheer, zeker niet voller.

2. Bij het toosten moet het oudste lid van de wijngroep altijd het voortouw nemen, maar de gastheer schenkt de wijn. Respect is hier ook het sleutelwoord!

3. Toost altijd mee anders beledig je het hele Chinese gezelschap. Als je een toost uitbrengt doe het dan altijd zachtjes want anders beledig je de ouderen.

4. Ben je zwanger of heb je een andere reden om geen wijn te drinken dan moet je een ander in het wijngezelfschap vragen of die jouw glas leeg wil drinken. Dat moet dan wel uit jouw naam gebeuren. Voordat je dat doet moet je wel altijd mee-toosten.

5. Als je begint te drinken doe je dat nadat een van de ouderen dat het eerst hebt gedaan. Als je je glas hebt geledigd zet je het zachtjes op tafel om te laten zien dat het ook helemaal leeg is.

Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren en wil je je horizon verbreden richting het oosten dan moet je zeker deze regels in acht nemen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!