Wijn in het ziekenhuis is de toekomst

ziekenhuis opent wijnbar
Een wijntje drinken voor het sneller herstellen, is dat goed?

Is wijn in het ziekenhuis de toekomst?

Een Frans ziekenhuis in Clermont-Ferrand komt met een fantastisch idee om terminaal zieke patiënten nog een beetje een aangenaam einde te kunnen bezorgen.

De wijnbar is het grote idee. Terminaal of niet, wijn lusten ze allemaal in het Franse land dus moet een wijnbar voor deze doodzieke patiënten uitkomst bieden.
Patiënten van het ziekenhuis kunnen deelnemen aan wijnproeverijen die ‘medisch geautoriseerd’ worden. Ook mogen ze familie of vrienden uitnodigen.

Het idee komt van ene dokter Guastella, die vindt dat patiënten het recht hebben om van hun laatste dagen te genieten. De patiënten zelf zijn zeker enthousiast. Het plan werd goedgekeurd en de wijnbar zal in september zijn deuren openen.

Guastella’s reden was puur en simpel: ‘Waarom zouden we mensen die het eind van hun leven bereikt hebben het recht op de traditionele smaken van ons land ontnemen?’ Vooralsnog worden er streekwijnen aangeboden maar in de toekomst zal dat ook gaan veranderen. Naast de rode en witte wijnen zullen er ook whisky en champagne aangeboden worden. Naast Guastella zijn ook de andere doktoren razend enthousiast op dit in de praktijk te houden idee en ze verwachten dat andere ziekenhuizen snel zullen gaan volgen.

Wijn drinken hoort bij het dagelijks leven in Frankrijk. In een poging om deze gewoonte te veranderen, heeft de Franse overheid eerder deze maand besloten dat bedrijven wijn niet meer op de werkvloer genuttigd mag worden. Leidinggevenden zouden hierop moeten toezien maar in de praktijk doen diezelfde leidinggevenden even hard mee.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!