Wijn helpt goed tegen verkoudheid


Het seizoen van de verkoudheid is weer volop bezig en rode wijn helpt daar wellicht bij. Door een half uur te genieten van een warm bad, kun je voorkomen een virus op te lopen. Dit effect versterk je door één glas rode wijn te drinken. Door met mate van rode wijn te genieten, help je namelijk je immuunsysteem infecties te bestrijden. Twee kleine glazen verlagen het risico met 40 procent, dit zou komen door de antioxidanten in de wijn.
Dit trucje zou vooral werken bij nasale virussen.

Nasaal is de anatomische aanduiding voor de voorkant van het hoofd. Deze term hoort bij de termen occipitaal en temporaal, waarbij de occipitale zijde van het hoofd de achterkant is (het achterhoofd), en de temporale zijde de zijkant(en) van het hoofd is. De termen nasaal, occipitaal en temporaal komen uit hetLatijn (nasus = neus).
Ook als men het heeft over de ogen, heeft ieder oog een nasale en een temporale zijde. De buitenkant van elk oog zit aan de temporale zijde, en de binnenkant van elk oog zit aan de nasale zijde. Hierbij wordt nasaal dus letterlijk genomen: de zijde van de neus. (Wikipedia)

Persoonlijk neem ik mijn bad dan lauw en dan maar drie glaasjes wijn. Zou dat beter helpen?

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!