Wijn en wijnproeverijen

Veel wijnflessen en spitons op wijn en wijnproeverijen

Welke soorten wijn en wijnproeverijen zijn er in de magische wijnwereld.

Er bestaan vergelijkende wijnproeverijen van wijnen uit één streek of wijnen van één soort. Dit noemen ze de horizontale en verticale wijnproeverijen.

Veel wijnflessen en spitons op wijn en wijnproeverijen
Veel wijnflessen en spitons op wijnproeverijen

 

Welke wijn en wijnproeverijen zijn er

Horizontale en verticale proeverijen zijn twee verschillende soorten wijnproeverijen. Proeverijen zijn altijd interessant, omdat je de wijnen onderling kan vergelijken. Het is ook leuk om te doen, de nuanceverschillen komen naar boven en de verschillende aspecten in de wijn zijn ook beter te ruiken of te proeven. Het is dus de misschien wel de beste manier om een wijn te beoordelen? Nu komen de verschillen van de horizontale en de verticale proeverij aan bod. Bij wijn en wijnproeverijen is het vaak moeilijk om de diverse aspecten te ontdekken in een wijn. Dat maakt het met een horizontale wijnproeverij veel makkelijker.

 

Welke wijn en wijnproeverijen zijn er:

De verticale wijnproeverij

Schone glazen en vooral veel glazen zijn er nodig bij wijn en wijnproeverijenVerticale wijnproeverijen zijn het best als u meer wilt weten over een bepaalde wijnproducent en de stijl van hun wijnen. Het gaat om proeven van verschillende wijnen die uit dezelfde wijnmakerij, chateau of wijndomein komen.
U kunt een verscheidenheid aan wijnen nemen, maar de meeste verticale wijnproeverijen beperken zich tot een wijn uit verschillende jaargangen. Dit is een geweldige manier om veel en snel over een bepaalde wijn te leren, omdat het je in de gelegenheid stelt de wijnen met elkaar te vergelijken; wijnen die identiek zijn uit andere jaren. Je kan de verschillen van jaargangen ruiken en proeven en wat het wijnjaar doet met een wijn. De subtiele verschillen tussen de jaargangen worden echt zichtbaar in een verticale wijnproeverij en je zult ontdekken dat de variatie van jaar tot jaar eigenlijk veel groter is dan je dacht.
Wijn en wijnproeverijen zijn er dus in en verticale en een horizontale versie: Verticale wijnproeverijen helpen je door subtiele verschillen tussen de wijnen te ontdekken van een bepaald domein of chateau.

Karafferen is soms nodig bij jonge wijnen op een wijn en wijnproeverijen
Karafferen is soms nodig bij jonge wijnen op wijnproeverijen

 

Welke wijn en wijnproeverijen zijn er:

De horizontale wijnproeverij

Horizontale wijnproeverijen zijn een goede manier om iets te leren over de verschillen tussen de producenten. In een horizontale wijnproeverij proeft u verschillende wijnen uit dezelfde jaargang. De wijnen hebben ook meestal iets meer met elkaar gemeen. Meestal is de wijn in een horizontale wijnproeverij uit dezelfde regio. Als dat niet zo is, kunnen ze bijvoorbeeld de gelijkenis hebben in de druivensoort. Je hoeft ze niet te beperken tot dezelfde regio, als ze maar uit hetzelfde jaar komen. Je moet natuurlijk niet een wijn van het zuidelijke halfrond gaan vergelijken met een uit het noordelijke halfrond, aangezien deze jaargangen te weinig met elkaar te maken hebben.

 

Wil jij ook een onvergetelijke wijnproeverij? Mail naar info@wijngekken.nl en laat het aan professionals over. Je bezorgt jezelf en je familie of vrienden een fantastische avond.

Veel wijnglazen heb je nodig op wijn en wijnproeverijen