WIJN….een wrange komedie (nu in de theaters!)

WIJN….een wrange komedie (nu in de theaters!)Op dit moment toert het nieuwe Nederlandse toneelstuk WIJN langs de Nederlandse theaters, dus komt allen kijken!

WIJN is een wrange komedie over een wijnavondje van vrienden dat door onverwacht bezoek anders loopt dan gehoopt.
Maar ook is deze komedie een ode aan wijn, wijnmaken en wijn drinken. WIJN speelt in meer dan 60 theaters in 2018.

Veel wijnprofessionals zijn erg enthousiast over het stuk, van topsommelier Edwin Raben tot Harold Hamersma.

Bij de première is door wijnhandel Okhuysen bevestigd dat alle feitjes en kennis over wijn in het stuk dik in orde zijn. Een feest der herkenning dus voor liefhebbers van een mooi glas wijn.

De wrange komedie gaat over vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken en dus blijven zij langer bevriend. Hoewel… In deze thrillerkomedie nemen zes geweldige acteurs u mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht.

Charles en Charlotte ontvangen in hun grachtenpand in Amsterdam oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig? Nou nee, want de sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar niet en Charles heeft een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond dit jaar.

Bovendien is Ed dit keer niet uitgenodigd, terwijl hij de wijnavonden ooit heeft bedacht en altijd van de partij was. Als hij toch nog komt opdagen en even later ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte opduikt, loopt de boel compleet uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel. ‘WIJN’ is de opvolger van de succesvolle thrillerkomedie ‘Hartstocht’ uit 2016.

De regie ligt bij Victor van Swaay en de verantwoordelijke voor de tekstuele inhoud is Philip Walkate.

Met: Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokke.

De Volkskrant is zeer lovend over deze voorstelling en geeft een dikke 4 sterren (KLIK HIER voor de recensie). Maar ook de Theaterkrant geeft 4 sterren en het NRC zegt: “WIJN is de Who’s afraid of Vriginia Woolf van onze tijd.”

WIJN toert tussen 21 februari en 27 mei 2018 langs de Nederlandse theaters.

Wilt u meer informatie KLIK DAN HIER voor de achtergrondinfo en de speellijst.

TOT ZIENS IN HET THEATER! TOT ZIENS BIJ “WIJN” !

Hier alvast een voorproefje…