Wijn drinken zonder te sporten, dat is pas gezond

sport en wijn, fitness en wijn

Wie hartproblemen wil voorkomen, hoeft niet dagelijks te sporten en de lunch te beperken tot een paar blaadjes sla. Nieuw onderzoek wijst uit dat chocola eten en wijn drinken ook heel gezond is. Al zetten de hart- en vaatspecialisten er wel vraagtekens bij.

Chocola kan de bloeddruk verlagen, dat hebben onderzoekers van de universiteit van Cambridge ontdekt. Je krijgt minder last van hart- en vaatklachten en ook de kans op een beroerte wordt veel kleiner. Matig alcoholgebruik heeft een positieve werking. Matig betekent voor mannen drie glazen per dag maar voor vrouwen zijn het twee glazen per dag. Rode wijn geeft nog wat extra bescherming door de antioxidanten en de resveratrol.

Sporten hoeft niet. Voor uw hart is een rookvrij lichaam en een gezond gewicht belangrijker dan regelmatig sporten. Maar sporten mag wel. Sporten is een goed idee voor mensen die nóg gezonder willen worden. Ook komen voordelen van een leuke baan en een goede relatie naar voren maar die kunnen het niet halen bij de chocoladen en de wijn, vooral de rode wijn.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin