Wijn drinken voor Erik Scherder

wijn drinken voor erik scherder

Je kunt nu wijn drinken voor het goede doel. Het Erik Scherder Huis hoopt hiermee veel geld binnen te halen voor jongeren met een ernstig hersenletsel.


Lees verder na de advertentie exaro

In juni 2023 opent in Amsterdam het Erik Scherder Huis, een nieuw, uniek project dat jongeren met (ernstig) niet-aangeboren hersenletsel helpt met een nieuwe toekomst. Wijnwinkel SpecialWines uit Amsterdam-Zuid steunt dit fantastische initiatief door van 4 april t/m 13 mei 2023 belangeloos geld in te zamelen voor dit mooie, ambitieuze project.

Daan Theeuwes en Erik Scherder, initiatiefnemers
Daan Theeuwes (32) en Erik Scherder (r), initiatiefnemers

Wijn drinken en dan ook nog voor het goede doel

Wijnwinkel SpecialWines zal de komende twee maanden ruim aandacht geven aan – en geld inzamelen – voor het nieuw te openen Erik Scherder Huis in de Baarsstraat in Amsterdam. Het middelpunt van de sponsoractie is de bokswedstrijd van Frederik Boer, eigenaar van SpecialWines en beginnend bokser, tijdens een boksgala op 13 mei a.s. in de Amsterdamse Apollohal (Zuidas Business Boxing). Frederik: “Ik werd geraakt door het verhaal van Daan Theeuwes (32) en door het goede doel, een buurtgenoot met ernstig niet-aangeboren hersenletsel, die dagelijks een praatje komt maken in de winkel op de Marathonweg als hij zijn hondje uitlaat. De impact van plotselinge ernstige hersenschade op het leven van jongeren en hun familie is enorm; alles wordt op z’n kop gezet – je dromen, je toekomst… Om daarmee om te gaan, is ondersteuning door een instelling als het Erik Scherder Huis essentieel. Het doel is om €25.000,- bijeen te brengen voor het Erik Scherder Huis.”

Tijdens de goede doelen actie actie ‘SpecialWines Bokst!’ kan men Frederik per gebokste ronde sponsoren: hoe meer rondes Frederik bokst, hoe hoger het ingelegde bedrag wordt. Er zijn maximaal 4 rondes – het sponsorbedrag per ronde kan vanaf €25,- per ronde. Als Frederik alle rondes in de ring overleeft, wordt de inleg maximaal verviervoudigd. Een Knock Out wordt geteld als 4 rondes, ongeacht de ronde waarin de KO valt.

WineBOKSen verkopen voor het goede doel

Tevens heeft SpecialWines een prachtige ‘Erik Scherder Huis x Special WineBOKS’ samengesteld. De box bestaat uit zes mooie voorjaarswijnen, stuk voor stuk all-time favorites van de vaste SpecialWines klanten. Deze exclusieve gift box à €89,- is een prachtig cadeau om (zakelijk) te geven of om thuis van te genieten. De opbrengst gaat 100% naar het Erik Scherder Huis. Frederik Boer: “De sponsoractie is pas geslaagd als we €25.000,- hebben opgehaald. Een ambitieus bedrag, dat klopt, maar ik wil zoveel mogelijk mensen helpen met dit mooie initiatief! En ik hoop dat heel veel mensen hetzelfde willen doen en deze sponsoractie zullen steunen.”

Actie loopt van 4 april t/m 13 mei 2023
Om deel te nemen aan de sponsoracties of te doneren, bezoekt men de website van SpecialWines. Of men komt langs in de winkel aan de Marathonweg 15, Amsterdam. De actie loopt van 4 april t/m 13 mei 2023. De opbrengsten van SpecialWines Bokst! en de verkoop van de Special WineBOKS worden gedoneerd aan het Erik Scherder Huis.

Over het Erik Scherder Huis en Daan Theeuwes Fonds
Het Erik Scherder Huis is een initiatief van het Daan Theeuwes Fonds en prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bekend van o.m. DWDD en zijn inspirerende tv-colleges. Het Erik Scherder Huis biedt jongeren met (ernstig) niet-aangeboren hersenletsel intensieve begeleiding om een nieuwe toekomst te ontdekken, ontwikkelen en realiseren. Het ultieme doel? Deze jongeren maximaal zorgonafhankelijk te maken en hen weer optimaal te laten participeren in de samenleving. Dat kan door het aanbieden van een intensief dagprogramma, met o.a. aandacht voor persoonlijke coaching en ontwikkeling. En het (her)ontwikkelen van executieve functies als plannen en samenwerken. Maar er is ook ruimte voor ontspanning, sporten, sociale contacten, en leerstages.

SpecialWines is een kleine, persoonlijke wijnwinkel in Amsterdam-Zuid. Met een focus op kleine wijnhuizen en vrouwelijke producenten, wordt het assortiment van de winkel met zorg samengesteld door eigenaar en wijnliefhebber Frederik Boer. SpecialWines verkoopt onder meer wijnen uit eigen import aan particulieren en horeca, en concentreert zich op wijnen uit Europa. SpecialWines is ook online te vinden: http://www.specialwines.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *