Wijn drinken blijkt toch ongezond

rode wijn, resveratrol

In een recent verschenen onderzoek uit de Verenigde Staten blijkt dat wijn drinken toch niet zo goed is voor je gezondheid.

Artsen uit de Verenigde Staten waarschuwen hiervoor. Alcohol, en wijn vallen daar natuurlijk ook onder, is helemaal niet zo goed voor je gezondheid. Zo blijkt uit een onderzoek van de Boston University School of Medicine en de Boston University School of Public Health. Zij ontdekten dat 3,5 procent van de sterfgevallen door kanker kan worden toegeschreven aan alcoholgebruik. De bevindingen zijn gepubliceerd in the American Journal of Public Health.
Na de publicatie van dit uitgebreide onderzoek, hebben artsen in heel de Verenigde Staten aan de bel getrokken wat betreft de gezondheid van de mensheid.
Het verband tussen alcohol en borstkanker wordt vaak over het hoofd gezien, beweerden de onderzoekers. Uit zijn nieuwste gegevens blijkt dat kanker de grootste bijdrage levert aan alcohol gerelateerde sterfgevallen. Jaarlijks zijn dit 9000 kankerdoden in de Verenigde Staten, waarvan 1500 door borstkanker.

De beschermende effecten van rode wijn worden helemaal teniet gedaan door nadelen van alcohol. Rode wijn heeft bij een tal van andere onderzoeken laten zien dat het goed is voor hart en bloedvaten. Elk onderzoek heeft evenzoveel verschillende uitslagen. Maar je weet nooit. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin