Wijn met biet, zuurkool of droge worst

Wijn met biet, zuurkool of droge worst ingelegde leverworstWelke wijn met biet, zuurkool of droge worst. Het lijken moeilijke combinaties, maar als je een bedrijf als Spingaren bent, kun je alles combineren.

Wijn met biet, zuurkool of droge worst chardonnay in een verkeerd glasHet ambachtelijke Amsterdamse bedrijf Spingaren kun je alles laten combineren. Maar wijn met biet, zuurkool of droge worst combineren blijkt een lastige keuze.
Spingaren legt zich vol passie op het artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis dat zich niet makkelijk laat combineren met witte of rode wijn, laat staan rosé of champagne. Het eerste product dat Spingaren heeft ontwikkeld, is een smaakvolle pastrami die gedurende 10 dagen met veel toewijding is gepekeld, ontzilt, gekruid en gegaard. Hierbij paste een smakelijke Chardonnay met lichte houttonen er het beste bij.

Welke wijn met biet, zuurkool of droge worst is een uitzonderlijke combinatie

Vanuit de Spingaren minitruck worden de diverse gerechtjes smakelijk en ambachtelijk geserveerd. De pastrami wordt warm geserveerd op ambachtelijke sneetjes boerenbrood met een saus naar keuze; yoghurt-mierikswortelmayonaise of mosterdmayonaise. De combinatie met wijn bleek heel moeilijk. Vooral de combinatie met yoghurt bleek heel lastig. Bij de mosterdmayonaise bleek een volrode Merlot met een behoorlijk alcoholpercentage de ideale combinatie. De pastrami is handgesneden zodat de structuur en smaak van het vlees goed te proeven zijn.

Wijn met biet, zuurkool of droge worst de promotie
Nieuwe Spingaren charcuterie producten

Wijn met biet, zuurkool of droge worst, droge worstInmiddels ontwikkelt, kookt, test en proeft het team van Spingaren lekker door. De komende tijd worden er verschillende nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Spingaren is druk aan het experimenteren met droge worst, coppa en paté van Iberico ossenworst en kalfsleverworst, maar ook met kimchi, zuurkool en huisgerookte biet. Welke wijn hierbij past moet nog even worden ontwikkeld, maar de intentie is er bij dit mooie bedrijf.

Wijn met biet, zuurkool of droge worst spingaren mobiel
Overige informatie over Spingaren op de Rollende Keukens

Wijn met biet, zuurkool of droge worst verse bietData woensdag 24 t/m zondag 28 mei 2017
Openingstijden 13:00 – 23:00 uur
Adres Westergasfabriek, Pazzanistraat 33, 1014 DB Amsterdam
Website http://spingaren.nl/
E-mail info@spingaren.nl

 

Wijn met biet, zuurkool of droge worst biet en zalm