Wijn bevat meer alcohol dan aangegeven op het etiket

alcohol

In veel flessen wijn zit meer alcohol dan op het etiket staat aangegeven.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië.

De onderzoekers namen monsters van 100.000 verschillende wijnen, om tot de conclusie te komen dat bijna 60 procent van de wijnen 0,42 procent meer alcohol bevat dan vermeld op het etiket.

Het grootste verschil tussen tussen het daadwerkelijke alcoholpercentage en het percentage dat op de fles vermeld staat, zit in Chileense en Spaanse rode wijnen.

wijn 31Veiligheid

“De hoeveelheid van 0,4 procent lijkt niet veel, maar zelfs deze hoeveelheid kan effect hebben op gezondheid en de veiligheid tijdens het rijden”, aldus hoofdauteur Julian Alston.

Doordat sommige wijnen meer alcohol bevatten, kan het net niet meer legaal zijn om achter het stuur te stappen. Ook kan de gezondheid op lange termijn worden beïnvloed doordat de toegestane dagelijkse hoeveelheid alcohol wordt overschreden. De onderzoekers willen dat de risico’s duidelijk op etiketten worden vermeld.

Etiket

De wetenschappers kwamen erachter dat bij wijnen met een laag alcoholpercentage vaak een hoger percentage op het etiket wordt gezet en bij wijnen met een hoog alcoholpercentage een lager percentage op het etiket staat.

Het alcoholpercentage van wijnen is de afgelopen achttien jaar met 2 procent gestegen.

Bron: nu.nl

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!