Wijn bestellen via WhatsApp

Wijn bestellen via WhatsApp

Is dit de nieuwe manier van wijn kopen? Is dit de doodsteek voor de wijnwinkel of de slijterij? Makkelijk is het wel: wijn bestellen via WhatsApp.

Domaine Alsace de specialist in kwaliteitswijnen uit de Elzas is gestart met een WhatsApp service. Hiermee wil de importeur het contact met haar klanten verder verbeteren. Men kan zich aanmelden voor deze service en dan is het mogelijk om direct persoonlijk contact te hebben met één van de importeurs via WhatsApp.

‘We verkopen de meeste wijnen online, maar persoonlijk contact met onze klanten van groot belang. Dit doen we door met regelmaat wijnproeverijen te organiseren, goede bereikbaarheid per telefoon, email en via social media. Met de toevoeging van WhatsApp breiden we dit uit.” Aldus Erwin van der Sloot.

Wijnliefhebbers kunnen zich aanmelden door ‘Alsace Aan’ te appen naar 06-26640663. Vervolgens wordt je aangemeld voor de service. Men kan dan advies inwinnen over bijvoorbeeld wijn- spijscombinaties, smaakprofielen of bestellingen plaatsen. Van der Sloot: ‘We verwachten dat veel klanten dit een fantastische aanvulling vinden. Stel je organiseert een diner voor vrienden, dan kan je meteen via WhatsApp vragen welke Alsacewijn hier beste bij past.’

Daarnaast wil Domaine Alsace de service ook gebruiken om zelf in contact te komen met hun klanten. Zo sturen ze maximaal twee keer per maand een persoonlijk bericht, met een scherpe aanbieding,  een unieke wijn die normaal niet in het assortiment zit of een uitnodiging voor een proeverij. Meer informatie over de WhatsApp service: http://www.domainealsace.nl/whatsapp

 

Martin