Wijn beschermt je tegen osteoporose

osteoporose

De WijnGekken hebben er al vaak over gehad: “Is wijn nu goed voor je of niet….?”

Met name rode wijn heeft een goede invloed op je gestel. Nu blijkt weer dat het goed is voor je BOTTEN!

Uit een nieuw onderzoek is het volgende gebleken:

Rode wijn, druiven, moerbeien, cacaopoeder en pinda’s bevatten resveratrol, een natuurlijke stof die een ontstekingsremmende eigenschappen heeft wat muizen en ratten beschermt tegen botverlies.

botontkalkingNu hebben Deense onderzoekers aangetoond dat een soort natuurlijke fenol de botdichtheid bij mannen met het metabool syndroom verbetert.

Het metabool syndroom, een stofwisselingsaandoening, is een benaming voor een serie gezondheidsklachten, zoals obesitas, overgewicht en hoge bloeddruk.

Het verhoogt de kans op het krijgen van hartaandoeningen, beroerte en diabetes. Het metabool syndroom wordt eveneens in verband gebracht met kleine ontstekingen die botverlies veroorzaken.

Gedurende zestien weken kregen de mannen die deelnamen aan het onderzoek 500 milligram resveratrol of een 75 milligram dosis. Een derde groep kreeg tweemaal per dag een placebo.

huiswijn 3 170Bij de mannen die de hogere dosis resveratrol van 75 milligram kregen nam de botdichtheid met 2,6 procent toe in vergelijking met de mannen die de placebo kregen. Bij de groep die de hoge dosis kreeg, was dit 16 procent.

“Onze studie is de eerste die resveratrol onthult als mogelijk medicijn tegen osteoporose”, aldus Dr. Marie Juul Ørnstrup van Aarhus University Hospital.

De onderzoeksresultaten suggereren dat de stof de aanmaak van botvormende cellen in het lichaam stimuleert.

De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Bron : NU.nl

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!