Wie wordt de nieuwe superchef van Ron Blaauw

RON_ORIENTAL_LOGORon Blaauw timmert goed aan de weg met zijn Ron Gastrobar Oriental. De tweede staat op de planning.

De onlangs geopende tweede Gastrobar Oriental van sterrenchef Ron Blaauw is bijna een feit. Een chefkok was het enige nog wat nodig was en Agus Hermawan is de gelukkige. Hermawan is vooral bekend als chef-kok van het Indonesische restaurant Blauw, in Amsterdam.

Dhiem suun dai ha - Krokante zoetzure garnalen met kai laan, koriander en verse chiliAl voordat Ron Gastrobar Oriental haar deuren opende, was Ron Blaauw in gesprek met Hermawan, maar, zegt Ron: ‘Het was nog te vroeg voor Agus. We hebben het er uitgebreid over gehad, maar het kon toen niet. Ik ben dus ontzettend blij dat we hem alsnog hebben kunnen binnenhalen.’

De twee chefs kennen elkaar al langere tijd. Ron Blaauw: ‘Ik kom al jaren bij hem eten. Agus is uiteraard zeer bedreven in de Indonesische keuken, maar wat veel mensen niet weten, is dat hij ook heel goed thuis is in de Chinese keuken. De kaart blijft dan ook voor 75% uit Chinese gerechten bestaan, maar er is ook ruimte voor andere Oriëntaalse keukens. Ook belangrijk: Agus is een teamplayer en een echte manager. Met hem aan mijn zijde wil ik van Ron Gastrobar Oriental echt het beste Oriëntaals restaurant van Amsterdam maken.’
ron gastrobar oriental bar

Over Agus Hermawan

Hermawan werd in 1969 geboren op Java, Indonesië. Hij begon zijn culinaire loopbaan in 1996, als kok in bij Indonesisch restaurant Spandershoeve in Hilversum. In diverse (sterren)restaurants heeft Hermawan zijn Indonesische kookstijl ontwikkeld, waarin veel invloeden van de Westerse keuken samenkomen met de authentieke smaken uit het Oosten. In 2007 werd hij chef-kok van restaurant Blauw in Amsterdam.

Over Ron Astrobar Oriental

Op 1 juni 2015 opende Ron Gastrobar Oriental, de twee Gastrobar van sterrenchef Ron Blaauw. De zaak bouwt voort op de succesformule van de ‘reguliere’ Gastrobar, maar heeft een Oriëntaalse menukaart, met de nadruk op de Chinese keuken. Dus dimsum, pekingeend, gebakken lamspannenkoek, maar ook Rons bekende spareribs van de barbecue.

Je kan Ron Gastrobar Oriental vinden in de Kerstraat 23 te Amsterdam

ron gastrobar oriental kip                   ron gastrobar oriental bar 2

Martin