Wie koopt er bij jullie de wijn?

wijn

Wijn wordt vaak als een mannelijke aangelegenheid beschouwd, maar wordt in werkelijkheid vooral door vrouwen gekocht.

french-supermarkets-notes-007Bovendien tonen vrouwen zich ook de betere kenners van de wijnen. En net zoals de mannen geven ook de vrouwen een voorkeur aan rode soorten. Dat zegt Anouk Delaere, wijnaankoopster bij retailer Delhaize, tegenover de krant Le Dernière Heure.

“Er kunnen rond vrouwen en wijn nog altijd heel wat onterechte clichés worden genoteerd,” merkt Anouk Delaere op. “In tegenstelling tot de algemene veronderstelling, wordt wijn vooral door vrouwen gekocht. Dat heeft een heel eenvoudige reden. Het zijn immers vooral vrouwen die in de supermarkten de dagelijkse boodschappen doen.”

“Vrouwen vertegenwoordigen bij de grote retailers tussen 60 procent en 70 procent van de totale wijnverkopen.” Bij de degustaties in de supermarkten worden echter vooral mannen opgemerkt. Dat heeft volgens La Dernière Heure echter wellicht te maken met het feit dat hun vrouwen ondertussen met de aankopen bezig zijn.

shutterstock_120927778

Vrouwen tonen zich volgens Anouk Delaere ook betere wijnproevers dan mannen. “Vrouwen blijken immers gevoeliger voor de geur, de smaak en de structuur van de wijnen,” merkt de aankoopster op.

“Het is trouwens ook een grote vergissing om te beweren dat vrouwen een voorkeur vertonen voor witte wijnen. Er is in de wijnappreciatie een grote gelijkenis tussen mannen en vrouwen. Meer dan 50 procent van de vrouwen denkt in de eerste plaats aan rode wijn, net zoals bij de mannen.”

Bron: www.express.be

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!