Whisky die op een Premier Grand Cru vat gerijpt is

premier grand cru vaten voor whiskyEen Whisky die gerijpt is op een Premier Grand Cru vat. Dat zal wel een hele dure Whisky worden.

Premier Grand Cru vaten zijn duur en ook tweedehands zijn ze duur. Toch heeft het whiskymerk Kavalan het ervoor over om zijn whisky’s te laten rijpen op vaten van een Premier Grand Cru.

Om welke Premier Grand Cru Classé het gaat wordt helaas niet vermeld, maar er wordt wel een klein detail verteld. Het gaat om een speciale uitgave van 3000 flessen van het whiskymerk Kavalan. Bij Kavalan vieren ze binnenkort hun 10-jarig bestaan en ter gelegenheid hiervan worden de vaten van een Premier Grand Cru gebruikt.
Ze zijn op zoek naar uitmuntendheid bij deze whisky en op kosten worden dan ook niet bespaart. Ze zijn bij deze Whisky op zoek naar een uitmuntendheid die alleen een Premier Grand Cru Classé kan hebben. In combinatie met de elegantie van de wijn, de kwaliteit van het wijnvat en de fruitigheid van een Premier Grand Cru de Bordeaux.

Chateau la Haye uit Saint Estèphe, 2014, Cru Bourgeois, Bordeaux kurk

Welke vaten van de Premier Grand Cru Classé wijnen

Het gaat om de Premier Grand Cru de Bordeaux vaten van een Margaux (Ch. Margaux) en wijnvaten van een Pauillac (om wel Chateau het hier gaat is niet te raden). De Whisky’s worden op de markt gebracht als Kavalan Bordeaux Margaux en Kavalan Bordeaux Pauillac.

Kavalan uit Taiwan

De whisky komt uit Taiwan. Uit de brouwerij van Kavalan en de flessen worden gebotteld in het formaat van 1 liter. Ook worden er bij deze luxe cadeauverpakking twee Glencairn glazen bijgegeven. Helaas gaat het maar om 3000 flessen en het is niet bekend of deze whisky die in de Premier Grand Cru vaten wordt opgevoed ook in Nederland zullen geraken.

De Kavalan-distilleerderij in Yilan County is een pionier op het gebied van de single malt whisky in Taiwan, ze bottelde haar eerste single malt whisky in 2008. Voor deze whisky, gerijpt in een zeer warm en vochtig klimaat, wordt gebruikt gemaakt van het smeltwater van Snow Mountain en het wordt nog verbeterd door de koele zee- en berglucht. Dit samen zorgt voor de kenmerkende romigheid van Kavalan. Zij hebben meer dan 280 gouden of andere onderscheidingen gewonnen in de veel concurrerende wedstrijden. De Kavalan Whisky wordt naar meer dan 70 landen geëxporteerd. Meer info op http://www.kavalanwhisky.com

Bordeaux wijn soorten en Bordeaux wijnjarenEen jubileum verlangt gewoon Premier Grand Cru vaten

De CEO van Kavalan, dhr. Lee vertelde dat deze gelegenheid is om terug te kijken naar wat er de afgelopen 10 jaar bereikt is, en in de komende 10 jaar is het nog harder streven naar perfectie.
“Bij Kavalan hebben wij altijd gestreefd naar uitmuntendheid als basis voor onze whisky, wanneer wij naar de toekomst kijken is ons streven om in Taiwan een ‘eeuwenoude distilleerderij’ te worden, een merk dat het zelfs na honderden jaren nog geweldig doet”, zei hij.

Meesterblender dhr. Chang zei dat hij en dhr. Lee naar de historische wijngaarden van Frankrijk zijn afgereisd en hier de beste wijnvaten van Bordeaux hebben geselecteerd om hun jonge, bekroonde Kavalan-whisky. De vaten van de Premier Grand Cru wijnen worden verscheept naar Taiwan en zullen daar hun laatste deel van hun leven slijten.

Bordeaux wijn soorten en Bordeaux wijnjaren

 

Proefnotitie van deze exclusieve whisky’s:

Kavalan BORDEAUX MARGAUX WINE CASK MATURED SINGLE CASK SINGLE MALT

De Limited Edition Bordeaux Margaux is fantastisch volgens de eigenaar. Karaktervol en uitermate zacht met zeer luxe tonen van warme karamel en boterachtige tonen. Een zwarte stroop en de zachte zoetheid van romige vanille die komt van de Premier Grand Cru Classé wijnvaten.

Kavalan BORDEAUX PAUILLAC WINE CASK MATURED SINGLE CASK SINGLE MALT

Heerlijk vol met een subtiele complexiteit – zo barst de Limited Edition Bordeaux Pauillac die gemaakt is op Premier Grand Cru vaten van weelderige smaken van diverse gerijpte bosvruchten, heerlijke toffee-appel en zachte komijn, koriander en peper. De toffee geeft een explosie en ook hier een vanille achtige romigheid die komt van de dure vaten van de Premier Grand Cru Classé wijn uit de Pauillac.