Welke wijnen koop je bij C1000 voor Kerst en Nieuwjaar

c1000 proeverij kerst nieuwjaar 1

Welke wijnen moet je kopen bij C1000 voor de feestdagen. De Kerst en Nieuwjaar is een uitgelezen tijd om mooie wijnen te kopen voor spectaculaire prijzen.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

Veel supermarkten hebben goede wijnen tot topwijnen in het assortiment tijdens de feestdagen. De supermarkten willen op deze manier ook laten zien dat zij topwijnen in kunnen kopen en dan nog eens verkopen voor een supermarktprijs.
Met supermarkt C1000 is het niet anders. Elke wijnliefhebber wil fantastische wijnen drinken met de feestdagen. Sommige laten er zelfs het vuurwerk voor liggen en storten zich dan op de wijnindustrie met hun gevulde 13e maand portemonnee. C1000 staat niet bekend om de mooie wijnen in hun assortiment maar daar gaat verandering in komen.

c1000 proeverij kerst nieuwjaar 2

De wijnproeverij bij C1000

Speciaal voor de Kerstproeverij reed ik naar het hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort. C1000 had het groots aangepakt met tal van importeurs die voor deze gelegenheid hun beste wijnen hadden meegenomen.
c1000 proeverij kerst nieuwjaar 5Wel moet ik erbij zeggen dat het de beste wijnen zijn voor de beste prijs. Je kan zelfs van een supermarkt niet verwachten dat zij wijnen onder de inkoopprijs gaan verkopen. Niemand kan tegenwoordig nog aan een 1e of 2e Grand Cru Classé komen onder de € 15,– of zelfs onder de € 25,–. De meeste van de Grand Cru de Bordeaux gaan tegenwoordig naar het oosten. De gefortuneerde Chinezen hebben een economie waar het wel goed gaat en ze hebben geen arme Eurolanden die ze moeten onderhouden.

De Kerstproeverij was een sneak preview wat C1000 met de Kerst en Nieuwjaar in het assortiment heeft liggen. Speciaal voor jullie heb ik er een aantal uitgekozen die interessant zijn. Hoe het prijstechnisch zit weet ik niet. Prijzen waren nog niet bekend op deze proeverij en ik heb alleen kleine proefnotities gemaakt op basis van de kwaliteit.

De wijnen die mij opvielen op de proeverij van C1000 waren:

Crémant de Bourgogne Demi Sec van Marsigny in Frankrijk – een wijn met veel smaak en neus en lekker vol
Chablis 2012 uit Frankrijk van Thomas Bassot – veel sappig fruit met mineraliteit. Zeg je Chablis dan zeg je zeevruchten en hier drink je deze wijn ook bij maar deze wijn is ook heerlijk als aperitief.
Los Gansos Chardonnay Reserva, wit uit Chili – lekkere vettige Chardonnay met veel fruit en lengte. Een heerlijke wijn voor bij wit vlees en vissoorten

c1000 proeverij kerst nieuwjaar
Was dit de mooiste witte wijn van de C1000 proeverij?

Pouilly Fumé 2012 van Villebois in de Loire – de mooiste witte wijn van de proeverij. Als notitie heb ik staan: Mooie Pouilly Fumé, veel smaak, mineralen en zeer mooi fruitig.
De volgende is een blend van Sauvignon blanc en Pinot Grigio uit Slovenië van Puklavec & Friends – Mooi fruitig, rond en zacht
Cabernet Sauvignon en Merlot van Puklavec & Friends uit Macedonië – veel fruit en zacht en rond, een echte supermarktwijn
La Garde du Pape uit de Chateauneuf du Pape, rood – lichte Pape die ook heel goed zal smaken bij wit vlees maar ook bij rood vlees. Pas alleen op met te zware sauzen
Lamatum, Ribera del Duero Crianza 2009, rood – wijnen uit Ribera del Duero kunnen heel zwaar zijn. Gelukkig deze niet. Veel fruitigheid met houtondersteuning, karakterwijn en mooi en misschien wel de mooiste van de rode wijnen
Andes Peaks, rood. Een Gran Reserva van de druivenrassen Carmenère en Cabernet Sauvignon – complex fruit, medium vol met lengte en duidelijk nog behoorlijk wat tannine.

Wie zegt dat supermarkten geen goede wijn in kunnen kopen heeft het dus mis. Het kan wel, het is alleen niet hun doelstelling en dat is jammer. Misschien moeten ze toch maar een échte WijnGek in dienst nemen die hen kan helpen met deze beslissing?

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin