Weight Watchers lanceren wijnlijn met weinig calorieën

Bij de Weight Watchers zijn ze hoopvol dat ze een groot aandeel van de wijnmarkt in handen krijgen met de vier nieuwe wijnen die gemaakt zijn in samenwerking met McWilliam’s.

De McWilliam’s Harmonie en Essenze wijnen komen uit Australië en Nieuw-Zeeland en hebben het geliefde Weight Watchers keurmerk waarbij de wijnen voldoen aan de richtlijnen voor de toegestane hoeveelheid aan calorieën voor wijn.
Het zijn wijnen geworden met een lager alcoholpercentage en de wijnen zijn: een blend van de druivensoorten Semillon en Sauvignon Blanc, een gewone cepage van de Sauvignon Blanc en een rode variant van de Shiraz. Het zijn wijnen geworden die een alcoholpercentage bezitten van 6 tot 10%.
McWilliam’s claimt dat een glas van 12,5 centiliter van de Harmony Semillon / Sauvignon blanc, 33% minder calorieën bevat dan een ‘gewone’ wijn met 12% alcohol. Normaal gesproken zit er in wijnen uit Nieuw-Zeeland en Australië meer alcohol dan 12%, dus die berekening is snel gemaakt.
De wijnen komen alleen niet uit onder de naam van McWilliam’s maar krijgen de verkoopnaam van Reh Kendermann. Low-alcohol-wijnen zijn tegenwoordig heel populair onder vrouwen, aangezien bijna elke vrouw in de westerse wereld op de calorieën moet letten. Daar komt dan ook nog bij dat low-alcohol-wijnen populair zijn door de lagere-alcohol-trend.

Jammer genoeg hebben ze zich bij de Weight Watchers onthouden van commentaar, dit ondanks mijn aandringen. Ik hoop dat het afvallen bij hun sneller gaat.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!