Weer veel medailles voor de Nederlandse wijn van Twentewijn

gouden-medaille-internationaal-wijnconcours-wenen

 

Wijngaard Hof van Twente heeft voor zijn Twentewijn Solaris 2015 een gouden medaille gewonnen bij het internationale wijnconcours in Wenen, maar nog meer medailles heeft deze Nederlandse wijngaard gewonnen.

Alle vijf ingestuurde Twentewijnen vielen in de prijzen, waarbij na 4 jaar wederom een gouden medaille in de wacht werd gesleept voor de volle droge Solariswijn. De Johanniter, de Rosé en de Sueterie Rood behaalden een zilveren medaille, de Regent een Seal of Approval. Alle wijnen internationaal bekroond: een kroon op het vakmanschap van de wijnmakers!

De Solaris 2015 van Wijngaard Hof van Twente

De Solaris 2015 is volle aromatische wijn, gemaakt van de vroegrijpende druif Solaris. Volgens de wijnkenners een boeket van tropisch fruit, bloemen en wat vanille. De gasten die op de wijngaard een rondleiding met wijnproeverij genieten, vinden het altijd een heerlijke wijn, volgens Ilse Visscher. De wijn is vol, zacht en vriendelijk, met ook veel complexiteit. De wijn gaat erg mooi samen met visgerechten of salades met kaas en noten.

 

Oogst 2016 in Twente

Vorige week is bij Wijngaard Hof van Twente de Solaris 2016 al volledig geoogst. Zo vroeg is de druif nog nooit geweest, aldus wijnboer Roelof Visscher. De kwaliteit is erg goed volgens de wijnmakers. De druiven zijn mooi rijp: zoet met niet te hoge zuren. Daarnaast zijn een aantal druifjes mooi ingedroogd, wat een rozijnachtige smaak geeft aan de wijn. De Solaris 2016 lijkt weer een topwijn te worden! Roelof Visscher verwacht de pluk van de overige druivensoorten al vanaf volgende week.