Weer een nieuwe accijnsverhoging!

accijnsverhoging

“Bezuinigen… bezuinigen…. bezuinigen…. Laten ze zelluf maar eens bezuinigen!” was een hele bekende uitgesproken zin van Jacobse van Jacobse & Van Es (Van Kooten en De Bie) uit de voorbije jaren.

Omdat de begroting weer niet op orde is komt de Belgische regering weer met een verhoging en dit keer worden de accijnzen drastisch verhoogd. Wel 8 % meer!

Uit De Morgen komt dit artikel:

wijn 91De Belgische Federatie van Wijn en Gedistilleerd is ontstemd over de accijnsverhoging met 8 procent. Ze wijst erop dat de sector sinds begin dit jaar geconfronteerd wordt met een totale stijging van de accijns met 20 procent “in een periode waarin ondernemingen het al niet gemakkelijk hebben”.

De wijnfederatie is des te meer misnoegd omdat de biersector was ontzien bij de eerdere accijnsverhoging met 12 procent in januari. Over dat verschil in behandeling heeft ze intussen klacht ingediend bij het Grondwettelijk Hof en bij de Europese Commissie.

“Als gevolg van deze opeenvolgende accijnsverhogingen en van de concurrentievervalsing door een verschillende behandeling stevent onze sector onvermijdelijk af op een economische vertraging. De investeringen van verscheidene kmo’s worden tegengewerkt en onze ondernemingen worden nog verder verzwakt in een al heel lastige conjunctuur”, zo klaagt de federatie aan.

In het kader van de voorbije begrotingscontrole besloot de federale regering de accijns op bier, wijn en andere alcoholhoudende dranken vanaf augustus met 8 procent te verhogen…..

Dus nog even vóór augustus inslaan mensen!

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!