Wat is de beste Riesling of wijnmaker van 2016

Riesling 2Riesling, een van de mooiste druivenrassen ter wereld.

Riesling is in mijn ogen toch wel een van de mooiste druivenrassen in de wereld. Van mierzoete wijnen tot strakdroge wijnen kan dit druivenras voorbrengen. Meer lezen over de Riesling kun je HIER

 

Wat is de beste Rieslingmaker in de wereld

Een jury van 100 internationaal erkende sommeliers, wijnboeren, wijnhandelaren en wijnjournalisten nam deel aan ’s werelds grootste Riesling proeverij en verkoos Schloss Reinhartshausen tot “Beste Riesling Producent van Duitsland”. Het wijngoed is nu trotse eigenaar van de “Beste Riesling 2016” wereldwijd. De overwinning van Schloss Reinharthausen was vooral te danken aan de bijdrage van de Wisselbrunnen Riesling Kabinett uit 2015, die in zijn categorie een topscore van 95 punten behaalde.

Best of Riesling, een hoge wijn onderscheiding

Best of Riesling is een jaarlijkse officiële competitie die wordt georganiseerd door “The Meininger Publication House”, uitgever van onder andere ‘Meininger’s Weinwelt’ en ‘Weinwirtschaft’. De jury van 100 wijn-experts proefde en beoordeelde dit jaar meer dan 2600 Rieslings uit 27 verschillende landen en 3 continenten.

Wisselbrunnen Riesling Kabinett 2015 valt in de prijzen

Schloss Reinhartshausen beschikt over 77 hectare wijngaard en bezit percelen in eersteklas wijngaarden als Marcobrunnen en Schlossberg. Riesling is als geen ander druivenras in staat wijnen in alle mogelijke stijlen voort te brengen, van strakdroog tot edelzoet en van lichtvoetig tot krachtig. Die veelzijdigheid komt naar voren bij de wijnen van Schloss Reinhartshausen.

De Wisselbrunnen Riesling Kabinett uit 2015 weerspiegelt als geen ander het unieke karakter van zijn terroir. Het Wisselbrunnen gebied van 18 hectare bestaat voornamelijk uit een lichte, tertiaire mergel bodem. De wijn is dan ook vooral fruitig, delicaat, met finesse en kruidige tonen. De frisheid van de fijne fruitelementen is typerend voor wijnen uit dit gebied, met aroma’s van appel, abrikoos en peer. De uitzonderlijke zoet-zuur balans maakt hem uitermate geschikt bij kruidige of Aziatische gerechten.

Wil je meer lezen over welke Rieslings er in de prijzen zijn gevallen? Dan kan je op DIT webadres.

 

Martin