Wat is er (niet) te doen aan een KATER…(de fabeltjes)

kater

Oeps…teveel gedronken…. Iedereen overkomt het wel eens.

Heel wat mensen hebben zo hun eigen anti-katerstrategie, maar volgens dokter Sebastian Winckler zijn een groot deel van deze ‘wijsheden’ eigenlijk slechts fabeltjes.

Kater 3Katersymptomen

Iedereen kent ze wel, die ontzettend onaangename gevolgen van een teveel aan alcohol. Om te beginnen raakt je lichaam gedehydrateerd, omdat drank een specifiek hormoon uitschakelt dat instaat voor de absorptie van water. Je maag ligt helemaal overhoop, omdat de vertering van alcohol gepaard gaat met de aanmaak van acetaldehyde, een toxische stof die kan leiden tot buikpijn, misselijkheid en braken.

Dan is er nog de hoofdpijn, die ontstaat doordat bloedvaten uitzetten. Het groggy gevoel heb je tot slot te danken aan het feit dat alcohol de kwaliteit van je nachtrust ernstig verstoort.

Fabeltjes

Als we dokter Winckler mogen geloven, kan je ontsnappen aan een pijnlijke houten kop door volgende fabels links te laten liggen:

Kater 21. Hoe vettiger, hoe prettiger
Alcohol doet je suikerwaarden dalen, waardoor je lichaam het idee krijgt dat het nood heeft aan calorieën. We hunkeren dan naar vette voeding, maar echt beter voelen we ons daar zeker en vast niet door, integendeel.

2. Nachtelijke hap
Ook het eten vlak voor je gaat slapen kan je maar beter overboord gooien. De alcohol zal namelijk niet geabsorbeerd worden… Daarvoor moet de voeding op voorhand in je maag zitten.

3. Koekje van eigen deeg
Opstaan en het “vergif” drinken waarvan je in de eerste plaats zat geworden bent, zorgt slechts voor een uitstel van executie. De kater zal gewoon later toeslaan.

4. Katerwater
Een liter water naar binnen wurmen de dag na je alcoholisch avontuur, zal de miserie niet wegspoelen. Het zal enigszins helpen, maar het is veel belangrijker om water te drinken tussen de glazen drank door en voor je gaat slapen.

Volgende keer de échte tips!

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!