Waarom is wijn goed voor de gezondheid

wijn en wodka gezondheid

Waarom is wijn goed voor de gezondheid, wordt mij wel eens gevraagd. Hierdoor ontstond bij mij de gedachte om me hier eens in te verdiepen. Hieronder volgen de 5 Weetjes van: waarom is wijn goed voor de gezondheid.

1. Wijn is goed voor de innerlijke rust, een rustmoment:

Heerlijk om met vrienden te keuvelen over de zinnige dingen van het leven of tijdens het drinken van wijn bij een mooie maaltijd.

2. Wijn is goed voor je gewicht:

Een studie gepubliceerd in het Archives of Internal Medicine, ontdekte dat – In vergelijking met niet-drinkers – dat vrouwen die een lichte tot matige hoeveelheid aan wijn innamen een lager risico op overgewicht of obesitas hadden. Dit was een bijna 13 jaar lang onderzoek.

3. Wijn is goed voor de gezondheid:

Tannines zijn een van de fundamentele componenten van rode wijn. Ze zorgen ervoor dat de binnenkant van de mond samentrekt en dat gebeurt er ook in de maag. De tannines zorgen ook hier dat je maagwand samentrekt. Het wordt allemaal strakker en de maagzuren beginnen alvast en beter te werken. Dit zorgt voor een betere vertering van het voedsel. Hier komt ook bij dat de anti-oxidanten in rode wijn ook een positieve bijdrage leveren voor de gezondheid.

4. Een glas wijn helpt u meer genieten van een maaltijd:

Het is algemeen bekend dat als je te snel eet, dat je dan een minder voldaan gevoel hebt. Het te snel eten kan dus leiden tot té veel eten en je merkt minder dat je ‘een vol gevoel’ hebt. Dan heb je de keuze om beter te kauwen zodat de maaltijd beter verteerd of het nuttigen van een glas wijn bij je maaltijd nemen. Als je tussendoor wat van je wijn neemt ga je zeker minder snel eten en geniet je meer van je maaltijd. Hierdoor ga je ook minder eten en is dit ook weer goed voor de lijn.

5. Duurdere wijn is gezonder dan goedkope wijn:

Dure wijnen zijn te kostbaar om zomaar snel te drinken. Duurdere wijnen hebben in het algemeen ook een voller en langer mondgevoel waardoor je sneller verzadigd bent. Probeer een deel van de wijn die je bij het eten drink, toe te voegen aan de maaltijd zelf. Hierdoor ontstaat er een betere en meer homogene combinatie met de wijn/spijs. De maaltijd krijgt hierdoor een mooier en expressiever karakter en dat komt ook weer ten goede aan de hoeveelheid dat je eet.