Waar koopt de man of vrouw zijn wijn?

waar koopt de man of vrouw zijn wijn in nederland, bij de supermarkt of bij de slijterij

Wijn is nog steeds populair en ook nog steeds stijgende in Nederland. Kwaliteitswijnen kocht je vroeger bij de wijnspeciaalzaak of de slijterij, maar is dat nog steeds zo?

Wijn is populair bij consumenten, maar wijnconsumenten zijn naast wijn ook andere dranken gaan drinken. Gemiddeld heeft een wijnconsument naast wijn nog 2,8 andere producten in de koelkast liggen. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek dat Nielsen heeft gepresenteerd tijdens de Wereldse Wijndagen die onlangs plaatsvonden bij Delta Wines in Waddinxveen. Nielsen onderzocht het consumentengedrag als het gaat om wijn en overige alcoholconsumptie. wijn 50Wijn drinken is nog steeds van deze tijd en neemt ook nog steeds toe, zo blijkt uit het onderzoek van Nielsen. De totale alcoholconsumptie neemt niet toe, maar de wijnconsument is naast wijn ook Hugo’s, spritzers, speciaalbieren, radler en radler alcoholvrij gaan drinken. Gemiddeld heeft een wijnconsument naast wijn nog 2,8 andere producten in de koelkast liggen. Met name vrouwen in de Randstad van 55+ drinken bewuster en doen dat voornamelijk uit gezondheidsoverwegingen.

De Nederlander wil zijn wijn meer ‘zoet’

Het smaakprofiel van wijnconsumenten verschuift naar ‘zoet’. Dat is te zien in de wijnvoorkeur, maar vooral ook door de toenemende consumptie van zoetere radlers en Hugo’s.

Online verkopen van wijn neemt toe

Steeds meer mensen kopen wijn online. De online verkopen nemen toe. Online kopers doen grotere aankopen en consumeren bovendien meer, zo blijkt uit het onderzoek. Slijterijen en speciaalzaken worden vooral bezocht als men op zoek is naar wijnen voor speciale gelegenheden zoals cadeau, feestjes, en andere speciale gelegenheden.   Martin