Vrienden van Limburgse wijn

vrienden van Limburgse wijn logo
Aandacht voor een nieuwe wijnclub: Vrienden van Limburgse wijn.

Wat is nu leuker dan tussen de wijngaarden te lopen en het gepassioneerde verhaal te horen van de wijnboer. Je kan het meemaken in Limburg. Zien hoe wijn gemaakt wordt, de druivenpers, de gistvaten, de kelders met de eiken vaten. En natuurlijk ook wijn proeven. De mooiste wijn en spijs combinaties ontdekken. Heerlijk in Bourgondisch Limburg. Voor de liefhebber is er nu de wijnclub: “Vrienden van Limburgse wijn

Op vertoon van de wijnclubkaart is het genieten. Op de website van de Vrienden van Limburgse wijn staat een overzicht waar je met je kaart terecht kan. Een overzicht dat regelmatig ververst wordt. Je kan jezelf er ook op aanmelden.

Zo gaat een sommelier/gids met de wijnclubleden met een bus op pad en bezoekt verschillende wijngaarden. Tijdens een wijngaardeniers diner vertelt de wijnboer over zijn wijngaard en de wijnbouw in Limburg. De Vrienden van Limburgse wijn krijgen regelmatig nieuwe tips en uitnodigingen voor opmerkelijke “privileges” om aan mee te doen. Zoals de druivenpluk of een heus oogstfeest.

Wijnboer Ruud Verstegen van Landgoed Overst: “Er is minder dan 5% van de volwassenen die ooit een glas Limburgse wijn hebben geproefd. Daar ligt nog veel potentieel. Vrienden van Limburgse wijn helpt ons wijnboeren met het vergroten van de bekendheid en de verkoop van onze wijnen.”

“Het is een geweldige manier om Limburg op een andere manier te ontdekken. De cultuur, het Heuvelland en de Limburgse streekproducten” aldus Jules Odekerken, voorzitter van de stichting promotie Limburgse wijn.*) (www.routedesvins.nl)

Even samengevat:

– Met de wijnclub op bezoek bij de Limburgse wijnboer;

– Een wijnclub, voor de liefhebber van Limburgse wijn;

– Wijnreis in eigen land, ontdek de Limburgse wijn;

– Tip voor als je toch in Zuid Limburg bent..

Lezers voordeel
Speciaal voor onze lezers is er gratis een proeflidmaatschap voor de periode van 1 maand. Zend een mail naar proef@routedesvins.nl en u ontvangt een bevestiging.

limburgse wijn

Op de wijnclubkaart:
Het meisje met een rode baret is een knipoog naar de wijnboer en is als symbool gekozen voor de Vrienden van Limburgse wijn.

Mede initiatiefnemer Stichting Promotie Limburgse Wijnen richt zich op het ontwikkelen van het wijntoerisme in Belgisch- en Nederlands Limburg. Ook zet zij zich in om de Limburgse wijnen bekender te maken en meer mensen kennis laten maken met deze wijn. Hiervoor ondersteunt zij de wijngaardeniers, wijnmakers, wijnhandel en horeca. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en is financieel afhankelijk van haar donateurs.

WEBSITES:

www.routedesvins.nl
www.vriendenvanlimburgsewijn.nl

#wijn #wijngekken #nederlandsewijn #routedesvins