Voor je Premier Grand Cru Classé naar het tankstation

Tankstationhouders willen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de rechter slepen. De tankstations eisen om het verbod op de verkoop van alcoholische dranken vanuit de Nederlandse tankstations ongedaan te maken.

Dit stond gisteren in de Telegraaf te lezen. Belangenvereniging Tankstations BETA vecht op 19 maart bij de rechtbank in Assen de opgelegde bestuurlijke boetes voor de verkoop van wijn en bier aan. In november 2011 greep de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, onderdeel van het ministerie van VWS, direct in nadat vijf tankstationhouders de schappen hadden gevuld met wijn en bier. De ondernemers deden dat omdat in andere Europese landen alcoholverkoop aan de pomp wel wettelijk is toegestaan. De pomphouders zagen dat als oneerlijke concurrentie.

Volgens De Belangenvereniging Tankstations BETA moet ook in Nederland wijn en bier gewoon bij de tankshop kunnen worden verkocht. “Dit is symboolpolitiek en het ministerie van VWS betutteld ons,” voert tankshophouder Ewout Klok in De Telegraaf aan.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin