Volledig verzorgde wijnweek in Umbrië

Volledig verzorgde wijnweek in UmbriëWie wilt dit nu niet? Een heerlijke volledig verzorgde wijnweek in Umbrië..?

Oktober saaie maand, nee hoor, want in Italië zijn dan alle wijnen gebotteld en klaar om geproefd te worden.

Daarom organiseren Liesbeth en Guido Koenen van Pian della Bandina in Città della Pieve een wijnweek om mooie Umbrische wijnen te proeven.

Laat je verwennen in Umbrië

Tijdens deze week wordt er elke dag een bezoek gebracht aan een wijnboerderij in de omgeving van Città della Pieve, waar de gasten een rondleiding krijgen. Natuurlijk zal er ook geproefd en gekeurd worden en wordt er genoten van heerlijke lekkernijen. Zo is er in deze week drie maal een lunch en vier maal een diner, zodat de inwendige mens versterkt wordt.

Een Italiaanse lunch en diner zijn minimaal viergangen en worden begeleid door verschillende wijnen! Dat wordt dus genieten!

Dat wordt genieten!

Tevens verblijft u in een van de comfortabele appartementen op het landgoed van Pian della Bandina. De appartementen zijn volledig ingericht en beschikken over een slaapkamer, met eventueel een extra slaapkamer, een keuken, badkamer en hebben een eigen terras met uitzicht op de tuin, olijfgaard of het zwembad.

De eerste 10 personen die boeken kunnen meerijden naar de wijnboerderijen met Liesbeth en Guido, zodat ze niet op een glaasje meer hoeven te letten.

U krijgt genoeg vrije tijd om de omgeving te verkennen. Umbrië staat bekend als het groene hart van Italië met zijn middeleeuwse stadjes en dorpen.

Hieronder volgt het programma van dag tot dag:

Zaterdag 30 September
U reist op eigen gelegenheid naar Pian della Bandina. Hier zullen wij Liesbeth en Guido vanaf 16.00 uur ontvangen met een aperitief.
’s Avonds zal er aangeschoven worden samen met de overige gasten aanschuiven voor een diner bij een Agriturismo met eigen restaurant in de buurt. Hier staat moeder de vrouw in de keuken en zal een heerlijk diner op tafel zetten met hun eigen wijnen.

Zondag 1 Oktober
’s Ochtends om 11 uur wordt u verwelkomt met een kop koffie of thee en iets lekkers voor een uitleg van de wijnweek en de tips omtrent de omgeving.
De rest van de dag bent u vrij om naar eigen gelegenheid in te vullen. ’s Avonds kunt u aanschuiven bij de BBQ op Pian della Bandina.

Maandag 2 Oktober
Bezoek aan wijnboerderij Fontesecca in Città della Pieve, hier krijgt u een rondleiding en proeverij.
In de avond is er een heerlijk 4 gangendiner bij Ristorante Dandy’s in Città della Pieve.

Dinsdag 3 Oktober
Vandaag gaat u wijnhuis Tenuta Corini in Montegabbione bezoeken. Hier zal eigenaar Stefano u alles vertellen over zijn passie voor de rode wijn.
Aansluitend zullen we bij de overburen van Agriturismo Ghatto Giallo gaan genieten van een heerlijke uitgebreide lunch met meerdere gangen.

Woensdag 4 Oktober
Op de agenda staat vandaag een bezoek aan Castello Montegiove. Hier zal landheer Lorenzo u persoonlijk ontvangen voor een tour over het landgoed en de kelders. En uiteraard zullen we de heerlijke wijnen proeven.
’s Avonds wordt er aangeschoven voor een voortreffelijk Umbrisch vijfgangendiner bij Trattoria Bruno Coppetta. Zij hebben een vermelding in de Michelingids en hebben vorig jaar een artikel gehad in het Italië Magazine, echt een aanrader!

Donderdag 5 Oktober
Een bezoek aan Tenuta Vitalonga in Ficulle staat op het programma. Naast een uitgebreide tour en wijnproeverij wordt u een 5 gangenmenu aangeboden waarbij iedere gang wordt vergezeld van een passende wijn.

Vrijdag 6 Oktober
Als afsluiter gaan wij op bezoek bij de overburen van Pian della Bandina, namelijk wijnboerderij Pomario. Deze kleine biologische wijnboerderij moet je eens in je leven hebben bezocht. Deze mensen werken met zoveel passie en hebben bovendien zeer goede wijnen, niet voor niets dat Liesbeth en Guido hier onze wekelijkse wijntour organiseren.
Hier krijgt u een tour door de wijngaarden, cantina en het wijnmuseum van de familie Spalletti Trivelli en dit wordt afgesloten met een uitgebreide viergangenlunch die wordt omlijst met de wijnen van Pomario.

Zaterdag 7 Oktober
Het programma zit erop en rond 10.00 zullen wij afscheid van elkaar nemen. Mocht u eventueel langer willen blijven dan kan dat uiteraard en kunnen extra overnachtingen, indien beschikbaar, worden bijgeboekt.

Kosten
Op basis van 2 personen in een tweekamerappartement kost deze week: €695,- p.p.

Dit inclusief de bezoeken aan de wijnboerderijen, de genoemde lunches en diners en tevens inclusief de huur van het appartement met de eindschoonmaakkosten en gemeentelijke toeristenbelasting.

Klik HIER VOOR MEER INFORMATIE, of stuur een mailtje naar info@piandellabandina.nl.