VinoVision, een nieuwe wijnbeurs

vinovision logoVinoVision Parijs is dé nieuwe internationale wijnbeurs van Noord-Franse wijnen in Parijs

Eindelijk krijgt Parijs zijn eigen grote professionele wijnbeurs, waarbij de wijnen van de Noord-Franse wijnstreken in de spotlights zullen staan en het heet ‘VinoVision’.

Het is de eerste keer dat de organisaties van wijnprofessionals de handen ineen slaan om een zogenaamde ‘Grand Salon du Vin’ te organiseren in Parijs. De interprofessionele organisaties van Vins du Val de Loire, Centre-Loire, Bourgogne en het Syndicat Général des Vignerons de la Champagne hebben zich voor de gelegenheid aangesloten bij samenwerkingsverband COMEXPOSIUM om VinoVision mogelijk te maken. Andere Noord-Franse wijngebieden zijn tevens uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

De genoemde wijngebieden hebben als gemene deler dat zij wereldwijd bekend staan om de Champagne, de sprankelende witte kwaliteitswijnen en de plezierige en gastronomische rode en rosé wijnen. Ook hebben Noord-Franse druivenrassen als chardonnay, chenin blanc, de pinot noir en meunier, de diverse cabernet soorten – en vele anderen – een internationale allure.

VinoVision wordt een jaarlijks terugkerend evenement, op menselijke schaal, dat georganiseerd zal worden in hal 4 van de Porte de Versailles (15 000m²). Voor de eerste editie, van 12 tot 14 februari 2017, worden 650 exposanten en 10.000 bezoekers verwacht.

 

Martin