Vinivega van paprika of tomaat, iets voor jou?

tomaatWijn van druiven, wijn van groente, what’s next…

Er zijn nu in Nederland twee wijnen uit de tuinbouw geïntroduceerd: paprikawijn en tomatenwijn. Er is in het afgelopen jaar aan de ontwikkeling van deze Nederlandse primeurs gewerkt.

Het plan voor de ontwikkeling van groentewijnen ontstond in de zomer van 2014. Enkele ondernemende groentetelers verkenden de mogelijkheden voor uitbreiding van toepassingen voor hun producten. Een paprika- en tomatenteler hebben in samenwerking met onderzoekers van Hogeschool Stenden in Leeuwarden het innovatieve product ontwikkeld.

Waarschijnlijk is er nog nooit een paprikawijn gemaakt, wel is bekend dat een tomatenwijn al eerder geproduceerd is. Een succes is het nog nooit geworden, maar nu komt er een nieuwe kans voor de boeren. Het publiek wil iets anders, iets nieuws en deze wijnen helpen hierbij.

De paprika’s en tomaten worden in ons land bij de wijnmakerij in Bentelo geperst en vergist. Ze komen onder de naam ViniVega op de markt. De presentatie is bij De Librije in Zwolle.