Viña San Pedro in de prijzen

Viña San Pedro van de VSPT Wine Group, scoort goed met een rijk scala aan mooie wijnmerken onder haar vleugels waaronder onder andere Altaïr, Sideral, Cabo de Hornos, 1865, Tayu 1865, Gato Negro, 9 Lives, Castillo de Molina. 


Lees verder na de advertentie exaro

Viña San Pedro door Tim Atkin

Veel van deze wijnmerken hebben mooie scores behaald. Zo is de elegantie en het karakter van de iconische wijnen van Viña San Pedro opnieuw benadrukt door Master of Wine Tim Atkin, in zijn laatste rapport. Hij was vooral enthousiast over de Altaïr uit 2020 en de 1865 Selected Desert Valley Syrah 2021, beiden bekroont met 95 punten, maar ook over Cabo de Hornos 2020 (94 punten) en Sideral (93 punten) was hij zeer te spreken. 

1865, het merk dat het oprichtingsjaar van Viña San Pedro eert, deed Atkin ook versteld staan. 1865 Selected Collection Desert Valley Syrah 2021 werd erkend met 95 punten, terwijl andere wijnen van het merk ook uitstekende scores kregen: 1865 Selected Vineyards Pinot Noir en 1865 Selected Collection Old Vines Cabernet Sauvignon, zijn elk 92 punten waard, terwijl Tayu Pinot Noir 2021, 1865 Selected Vineyards Carménère 2021 en 1865 Selected Vineyards Sauvignon Blanc 2022, 91 punten ontvingen. 

De wijnen van VSPT zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar via Delta Wines, Sligro, Wijnimport J. Bart en Bresser & Timmer. 

Meer weten over deze wijnen en hoeveel punten wijngekken.nl heeft gegeven?
Lees het dan allemaal op https://www.wijngekken.nl/?s=san+pedro

Duurzaamheid 

VSPT Wine Group is een bedrijf waar duurzaamheid een bedrijfswaarde is en een fundamentele pijler om strategische doelstellingen op lange termijn te bereiken, zowel op economisch, milieu- als sociaal gebied. Het is de uitdaging aangegaan om in 2050 klimaatpositief te zijn, en werkt daarnaast samen met International Wineries for Climate Action (IWCA), als Gold-members, waarbij het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, ecodesign en strategieën voor landbouwbeheer geïntegreerd worden. 

Deze initiatieven gelden voor alle wijnen in de portefeuille, maar voor één merk in het bijzonder, B-Liv, een veganistische, biologische en klimaatneutrale wijn die in Nederland verkrijgbaar is bij Jumbo Supermarkten. 

Reageren?
Wat vind jij van deze wijnen? Vind je ze een beetje lekker of goed of vind je ze gewoon maar doorsnee. Laat je reactie achter, wij zijn benieuwd naar je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *