Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018

Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018 Het is er toch van gekomen, Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018 en dat is terecht verdiend.

Het is een mijlpaal in de geschiedenis van Bodegas Vicente Gandia. Onlangs ontving het Spaanse wijnhuis de prestigieuze award voor “Best European Winery of 2018”. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de  (CEUCO). CEUCO is een Europese organisatie die zich hard maakt voor de bescherming en verspreiding van lokale gastronomie en wijntradities.

Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018 grote fles wijn

Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018 en dat is maar goed ook

Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018 hoya de cadenasJavier Gandia, algemeen directeur: “Dit is zonder twijfel de meest memorabele prijs die we in de rijke geschiedenis van ons familiebedrijf hebben mogen ontvangen.

Deze award geeft niet alleen erkenning aan onze eigen wijnen, maar zet daarnaast de hele regio Valencia én Spanje als top wijnland nog eens op de kaart. Ik draag deze prijs op aan ons voltallige Vicente Gandia team. Maar ook aan onze klanten en leveranciers. Zonder wie onze bodega nooit het succes had kunnen worden dat het vandaag de dag is.”

Wat doet het beste wijnhuis van 2018 zoal

Vicente Gandia is de beste wijnhuis van 2018 1000000 flessen wijnHet Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandia werd in 1885 opgericht door Vicente Gandia. Allereerst was er een handel met vaten. Deze handel hield aan tot het einde van de jaren zestig, tot de derde generatie de scepter zwaaide over de Bodega. Deze generatie zag nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn op fles.

De familie Gandia was de eerste in Valencia die de wijn op deze manier aanbood. Hun keuze voor wijn op fles kwam de kwaliteit van de wijnen ten goede. Het duurde dus ook niet lang voordat andere bodegas hun voorbeeld volgden.

Hoya de Cadenas, een mooie onderdeel van Vicente Gandia

Een ander belangrijk wapenfeit was de aankoop van Hoya de Cadenas. 100 kilometer ten westen van Valencia. Dit wijngoed van 200 hectare ligt in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op 800 meter hooge. Ze zijn beplant met tempranillo, bobal maar ook met cabernet sauvignon, chardonnay en sauvignon blanc.

Vicente Gandia heeft mooie wijngaarden

De wijngaarden profiteren van een microklimaat waarbij de temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze temperatuurverschillen zijn zeer bevorderlijk voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Hoya de Cadenas beschikt ter plaatse over moderne wijnkelders en een vatenkelder met een capaciteit van 12.000 vaten. Met de Hoya de Cadenas wijnen wordt ingezet op de verdere uitbouw op de internationale markt.

Vincente Gandia, het wijnbedrijf

Het bedrijf, dat inmiddels gerund wordt door de vierde generatie Gandia, in de vorm van Javier Gandia, heeft zich toegelegd op de uitbreiding van hun wijnen. Er worden nu wijnen gemaakt uit Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat. De filosofie van Bodegas Vicente Gandia is door de jaren heen hetzelfde gebleven: wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk, makkelijk drinkbaar en altijd met een uitzonderlijk prijs.

De wijnen van Vicente Gandia worden geïmporteerd door http://www.orbwijn.nl.

#vicentegandia #VicenteGandia #lovewine #vineyard #spain #valencia #winery #vinotinto #redwine #mercadona #vineria #tapas #bodegasvicentegandia #bodegasgandia #mejorbodegaeuropea2018