Verticale collectie Chateau Mouton Rothschild geveild

Chateau Mouton Rothschild 1990

In een onlangs gehouden wijnveiling in New York heeft een verticale collectie van Chateau Mouton Rothschild een recordbedrag opgebracht.

De verticale collectie van Chateau Mouton Rothschild loopt vanaf 1945. Alle jaargangen van 1945 tot en met 2008 gingen onder de hamer en ze brachten een recordbedrag op van 73.800 Amerikaanse dollars.
De mooiste jaargangen zitten in die collectie, wijnflessen van Chateau Mouton Rothschild van 1945, 1961 en 1982 zijn prachtwijnen die normaal al niet te betalen zijn, maar wel wijnen die 19 tot 20 punten scoren in Internationale Wijnproeverijen. In deze collectie heb je ze allemaal, jammer dat er maar weinig van die collecties in de wereld aanwezig zijn.
Van sommige jaargangen als 1993 en 1964 zaten zelfs 2 flessen in de collectie. Bij Chateau Mouton Rothschild krijg je niet alleen de flessen wijn, maar ook nog eens alle prachtige etiketten die elk jaar weer door een andere kunstenaar is ontworpen. Kunstenaars als Dali, Picasso en Warhol hebben hun medewerking gegeven aan het maken van die kunstwerken.

Meer over Chateau Mouton Rothschild kan je hier vinden. WijnGek Chris heeft er al talloze artikelen over geschreven. Dit is ook het meest complete naslagwerk over Chateau Mouton Rothschild in het Nederlands van de hele wereld.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin