Verrassingsmenu, verrassingswijnarrangement?

wijn-en-eten

Een interessante (linkedin) discussie over de combi verrassingsmenu en verrassingswijnarrangement.

De volgende stelling: Je zit in een restaurant en bestelt een verrassingsmenu. Iets wat wel vaker gebeurt. Vervolgens krijg je de wijnkaart gepresenteerd. Is dat niet een beetje vreemd? Bij een verrassingsmenu hoort toch ook een verrassingswijnarrangement?

Een sommelier merkt op dat er vaak wordt gekozen voor een wijnarrangement. “Puur uit gemak. Op die manier doe je natuurlijk wel de wijncollectie tekort.”
“Aan de andere kant hebben de restaurants zich natuurlijk wel toegelegd in specifieke wijn-spijscombinaties. Ieder gerecht wordt geserveerd met zijn eigen glas wijn.”

Een ander, werkzaam bij een grote multinational, beweert dat het concept “verrassingsmenu” compleet is achterhaald. “Het gaat in deze gevallen vaak om het opruimen van restanten. Last in, first out. ”
De wijnen die deze menu’s vergezellen zijn apart ingekocht voor de arrangementen. De reguliere wijnkaart speelt dan geen enkele rol meer. Zijn advies: maak dagmenu’s waarvan je de inhoud kenbaar maakt aan de klant (dus geen verrassing) en presenteer hierbij wijnen uit je wijnkaart. De gast kan zelf een prijsniveau kiezen in de arrangementen.
(Bron: Misset Horeca)

Verrast worden is leuk, maar een wijnkaart doorspitten vind ik als wijnliefhebber ook een leuk werkje!

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!