Veiling van prachtige wijnen

chevalier-montrachet-grand-cru-2007-domaine-leflaive-puligny-montachet-clos-des-lambrays-grand-cru-2008-en-montrachet-grand-cru-2005-domaine-leflaive-puligny-montachet

Wijnveilingen, het moment om mooie wijnen te kopen.

Zondag 25 september gaat een deel van de beroemde Henk Savelberg wijncollectie ter veiling. De veiling vindt plaats bij restaurant Dauphine op het Prins Bernhard Plein te Amsterdam. De organisatie is in handen van het in wijn gespecialiseerde veilinghuis Winefields Auctioneers uit Amsterdam. De totale waarde van het aanbod in deze veiling van zo’n 2.500 flessen wordt geschat op €200.000.

 

De Henk Savelberg wijn collectie

Henk Savelberg (63) kreeg interesse in wijn en spijs in de vroege jaren zeventig. Op 20 jarige leeftijd ging hij in de horeca werken en startte met het verzamelen van wijnen. In 1982 kreeg hij zijn eerste Michelin ster bij restaurant “De Graaf van Hoogeveen” in Noordwijk. Later volgde Michelin sterren bij elk nieuw restaurant waar hij ging werken. In 1989 startte hij zijn eigen restaurant “Vreugd en Rust” in Voorburg, waar hij 25 jaar lang een Michelinster wist te behouden.

De wijnkaart van dit beroemde restaurant bij Den Haag werd verschillende malen onderscheiden met een Grand Award van Wine Spectator. Dit is de hoogste waardering voor wijnkaarten van restaurants, die aangetoond hebben een zowel compromisloze als passievolle toewijding voor wijnen te hebben. Bezitters van een Grand Award hebben over het algemeen meer dan 1000 wijnen op de kaart staan en bieden de gast een grote keuze in zowel de breedte als de diepte. Zo biedt de Henk Savelberg collectie een grote keuze in wijnen van topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië, van oudere jaargangen alsook van flessen op groot formaat.

 

Central Park by Ron Blaauw

Savelberg verkocht zijn restaurant in juli 2014 aan zijn voormalige werknemer en vriend, culinair ondernemer Carsten Klint. Na een grondige verbouwing startte hij samen met Ron Blaauw een nieuw restaurant: Central Park by Ron Blaauw. Savelberg zelf opende een nieuw restaurant in Bangkok (Thailand).

 

Prachtige wijnen onder de hamer

Top wijnen die geveild gaan worden zijn onder andere: Chevalier-Montrachet Grand Cru 2007
Domaine Leflaive, Puligny-Montachet, Clos des Lambrays Grand Cru 2008 en Montrachet Grand Cru 2005 Domaine Leflaive, Puligny-Montachet.