Van sex en alcohol word je het gelukkigst

Van sex en alcohol worden mensen het meest gelukkig. Voor sommige een normale uitslag van een studie die in Nieuw-Zeeland werd gehouden. Voor anderen een totaal vreemde uitslag.

Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland hebben een studie verricht van waar mensen nu echt gelukkig van worden. Veel mensen worden gelukkig van sex, maar voor sommige mensen hoeft dit tijdverdrijf niet echt. Zoveel mensen, zoveel wensen, gaat het spreekwoord en zo is het ook. Anderen worden gelukkig van social media en en weer anderen van huishoudelijk werk.

Volgens onderzoekers van de Canterbury Universiteit in Nieuw-Zeeland hebben heel veel mensen een andere ideeën over gelukkig zijn. Sex en alcohol staat op nummer een en nummer twee, maar van huishoudelijk werk wordt je niet zo gelukkig. Misschien is dat ook de reden dat veel huisvrouwen het huishoudelijk werk combineren met social media, daar blijk je dus wel gelukkiger van te worden, volgens onderzoeker Carsten Grimm.
Ook laat de studie zien dat je van vrijwilligerswerk veel gelukkiger wordt dan van betaald werk. Dit komt, volgens de onderzoekers, dat de keuze van vrijwilligerswerk geheel vrijwillig gebeurt en dat er minder druk achter zit.

Hieronder volgt de top 10 van het onderzoek van gelukkig zijn:
1: Sex
2: Alcoholische dranken
3: Vrijwilligerswerk
4: Mediteren en/of religie
5: De zorg voor kinderen
6: Luisteren naar muziek
7: Op visite gaan
8: Hobby’s
9: Winkelen
10: Computerspelletjes

De top 10 van het minst gelukkige bezigheden zijn:
1: Herstellen van ziekte
2: Facebook
3: Huishoudelijk werk
4: Studeren
5: Schrijven
6: Naar school gaan
7: Betaald werk
8: Woon-werkverkeer
9: Computer-werk
10: Wassen

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin