Van alcohol word je dus écht dik

alcohol maakt je dik
Je volgt een dieet en je neemt ook alcohol? Stop er mee.

Neem een glaasje wijn maar niet teveel dus…

Alcohol maakt je dik of een beetje dik en daar kan je niet tegenop lijnen. Dat gebeurt niet alleen door de kilocalorieën in je wijntje, maar ook doordat je hierdoor meer gaat eten en ook het verlangen van junkfood of chips doet je meer aankomen.
Deze cijfers werden aangetoond door een onderzoek onder 1000 mensen die proberen af te vallen in opdracht van de Britse voedingssupplementenfabrikant Forza Supplements. Bij meer dan een kwart van de ondervraagden was alcohol goed voor 25 procent van hun wekelijkse calorieën. Bij 40 procent van de ondervraagden telt een avondje uit voor een opname van meer dan 1.000 kilocalorieën.
Niet alleen de calorieën in de alcohol zelf zijn problematisch. Meer dan 50% van de ondervraagden gaf aan dat hun drankje hongerig maakt maar dat het ook de wilskracht vermindert. Hierdoor vallen ze eerder terug in slechte gewoonten of pakken ze makkelijker een hamburger, een frikandel of een zak chips.
Volgens de onderzoekers is het beperken van de alcoholconsumptie de sleutel tot succes. Onderzoeken laten zien dat alcohol je eetlust vergroot door het hormoon leptine te onderdrukken. Hierdoor krijgen je hersenen geen signaal dat je kunt stoppen met eten. Daarnaast heeft drank invloed op allerlei andere stoffen in de hersenen die de eetlust reguleren, waardoor je de controle verliest.

Dus neem een glaasje wijn maar doe het met mate.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!