Vakantiekriebels?

Karen Haanstra

Vakantie in Zuid-Frankrijk vieren bij onze bekende columniste Karen Haanstra, op een half uurtje van het strand. Lijkt u dat wat?


Te huur in een klein dorpje, Fontjoncouse, gelegen in het hart van de Corbières: twee vakantiehuisjes, oppervlakte respectievelijk 40 m2 en 50 m2. Ingericht voor twee personen.
Voor een derde persoon, een klein kind, wordt kosteloos een kinderbed ter beschikking gesteld.
Het betreft een appartement op de benedenverdieping van een oud herenhuis, met een groot zuidelijk gelegen terras ; barbecue en een omheinde tuin. Een lindeboom zorgt voor voldoende schaduw.

De andere woning (50 m2.) is vrijstaand, eveneens met een zuidelijk terras; pergola, barbeque.
Beide woningen hebben een zitkamer-keuken, en een slaapkamer (met bed van 1,60 x 2,00 m), die toegang geeft tot de badkamer (wastafel, douche en wasmachine).

Fontaine des Joncs

Fontjoncouse ligt in een heuvelachtig gebied, 250 m. boven zeeniveau, omringt door wijnvelden en garrigue, waar het prachtig wandelen is. Met een half uurtje bent u bij de stranden van de Middellandse Zee; het Canal du Midi of bij binnenmeren (met zoutwinning).
De katharenkastelen of de wereldberoemde kasteelomwalling van Carcassonne bevinden zich op een uurtje rijden, net als Spanje.

januari 2015 promo facade 1495RR

De eigenaars zijn een Nederlands-Frans stel, beiden wijnbouwer. Wanneer de tijd het toelaat, kunnen zij u meenemen naar één van hun velden, en -alleen als u daar zin in heeft- kunt u hen helpen met het werk van dat moment, een goede gelegenheid om over wijn te praten en kennis te maken met hun werk in de wijnbouw. Na afloop kunt u genieten van de fles wijn die u wordt aangeboden.

Wit Fontaine des JoncsRRR

Bij aankomst staat in ieder geval een fles wijn voor u klaar!

Fotos, verdere informatie en de boekingskalender vindt u op: fontainedesjonc.com, waar u via “kontakt” een mail naar de eigenares, Karen Haanstra, kunt sturen.