Untouched by Light, in volledige duisternis gemaakte mousserende wijn

Untouched by Light, een volledige duisternis mousserende wijn

Untouched by Light is een mousserende wijn die in complete duisternis is gemaakt. Dat betekent dat plukken, opvoeden en het bottelen in complete duisternis is verricht.

Na de aankondiging van 1 jaar geleden heeft Radgonske Gorice nu officieel een nieuw mousserende wijnmerk gelanceerd die Untouched by Light heet. Het idee achter deze mousserende wijn is dat de beste dingen gebeuren in het donker. Volgens professor Emerita Ann C. Noble resulteert de blootstelling van wijn aan daglicht of kunstlicht een enorme achteruitgang van de wijn. De wijn is dan ‘door licht getroffen’ en in de Franse taal staat het bekend als ‘goût de lumière’. Om die reden nam Radgonske Gorice de beslissing om naar de donkere kant te gaan van het wijn produceren.

Untouched by Light, een volledige duisternis mousserende wijn

Onderzoek toont aan dat de blootstelling van wijn aan daglicht of kunstlicht resulteert in door licht getroffen aroma’s

Hoe wordt de mousserende wijn Untouched by Light gemaakt?

Deze wijn is uniek door zijn productieproces. Medewerkers gebruiken een nachtkijker voor het oogsten, het wisselen van flessen en bij het verpakken. De wijn wordt twee tot drie jaar gerijpt in de Gornja Radgona-grot in Slovenië, waar hij onaangetast is door het licht van de buitenwereld en derhalve helemaal en volledig lichtdicht.

Deze manier van wijnmaken staat bekend als de Crafted by Darkness-methode. Eenmaal uit de grot, wordt de wijn beschermd in een zwarte en lichtdichte fles. Daarna wordt de Untouched by Light nog verpakt in een vacuümzak die elk extra licht of luchtcontact blokkeert.

“Untouched by Light is een unieke premium mousserende wijn, waarmee we de wijnmakerij Radgonske Gorice op de wereldmarkt willen positioneren.

Aldus de makers van de wijn

Hoe moet je de Untouched by Light proeven?

Het is ten zeerste aan te bevelen om deze wijn in het pikkedonker te proeven in goed gezelschap, want de beste dingen gebeuren in het donker, ”zei Borut Cvetkovič van Radgonske Gorice.

Untouched by Light, 100% Chardonnay

Untouched by Light wordt gemaakt van de beste Chardonnay-druiven (100% Chardonnay Blanc de Blancs) en gefermenteerd volgens de méthode traditionelle (als in Champagne).

De oenoloog Klavdija Topolovec Špur van de wijnmakerij zei dat deze mousserende Sloveense wijn een inspiratie is voor mousserende wijnen. De speciale oogst in de nacht levert koele druiven op die precies passen in het fermentatieproces.

De wijnmaker zoekt nog naar diverse verkoopkanalen over de hele wereld, maar er zijn maar een beperkte 2000 flessen te verdelen van Untouched by Light.

Radgonske Gorice uit Slovenië Untouched by light

Radgonske Gorice uit Slovenië

Wijnmakerij Radgonske Gorice uit Slovenië heeft een 168-jarige traditie van mousserende wijnproductie. Het werd ingehuldigd door Alojz Klenošek toen aartshertog Jan van Oostenrijk, een lid van het Huis van Habsburg-Lotharingen, de wijnproductie in deze regio uitbreidde. De traditie werd daarna onophoudelijk gekoesterd toen het eigendom van wijnkelders werd overgedragen aan de Zwitsers-Franse Bouvier-familie.

Technische specificaties van deze Sloveense mousserende, de volledige duisternis wijn:
Onaangetast door lichtkenmerken:
Jaargang: 2016
Zuurgraad: 8 g / l
Alcohol: 12,0 vol%
Suiker: BRUT (zeer droog) 6,9 g / l
Perceel: Vooral geselecteerd in overeenstemming met het bodemprofiel, de druiventeelt, het rijpingsproces van druiven en de chemische parameters van most en wijn
Plantage: Oudere aanplant, eigen selectie, geplant op hellingen naar het zuiden
Jaar van aanplant: 1989
Snoeimethode: Double Guyot
Oogst: 2 kg / wijnstok

Interesse om deze wijn te verkopen in je winkel? Neem dan contact op met Jelena Mihelčić, Bruketa & Žinić & Gray, PR Manager: jelena.mihelcic@grey.com of kijk op https://www.untouchedbylight.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *