Uniek wijnevent in Maastricht: Château Maestricht !

Chateau Maestricht

In het Bourgondische Maastricht gaat binnenkort als hoogtepunt van La saison culinaire, een fantastisch wijn)evenement van start.

Culinaire liefhebbers en connaisseurs opgelet! Van 1 t/m 3 november wordt een deel van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs. Château Maestricht biedt dé kans om te genieten van bijzondere wijnjuweeltjes zoals Pinot Noir, Riesling, Auxerrois, Müller-Thurgau en Pinot Gris. Ga met uw ‘Château Maestricht’ glas in de hand langs verschillende wijnboeren uit Nederlands en Belgisch Limburg en stel uw eigen wijnproeverij samen.

kruisheren2RR

Het is in ieder geval bijzonder en uniek te noemen dat zoveel wijndomeinen uit de Euregio zich presenteren tijdens één evenement. Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten, kookboeken, demo’s van topkoks en een cultureel programma maken het culinaire feest compleet!

chateaumaestricht_credits_laurensbouvrieRR
ChateauMaestricht_creditsLaurensBouvrie (2)RR

Na het sluiten van de deuren kan men ook nog in de talrijke cafés en restaurants doorgaan met het proeven van Maastricht, dé gastronomische hoofdstad!

Château Maestricht is het hoogtepunt van de gastronomische periode la saison culinaire: t/m 30 november staan de gastronomische hoofdstad Maastricht en Euregio namelijk centraal als dè locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen. Naast dit bijzondere wijnevent wordt een smaakvolle agenda gepresenteerd van diverse proeverijen, workshops, speciale wijn-spijs diners en rondleidingen. Het seizoen wordt op maandag 25 november op gepaste wijze afgesloten met de presentatie van de Michelin Gids Nederland 2014 in Maastricht.

ChateauMaestricht_creditsLaurensBouvrie (16)RRChateauMaestricht_creditsLaurensBouvrie elfRR

Praktische informatie
Openingstijden: vrijdag 1 t/m zondag 3 november van 11:00-19:00 uur
Locatie: Vrijthof Paviljoen
Entree: € 3,- incl. goodiebag en 1 Châteauke t.w.v. € 1,25, waarmee u alvast kunt proeven.

Meer informatie: www.chateaumaestricht.nl

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!