Uitkijken met flessen namaak champagne

champagne verkoop drastisch gedaaldHet is uitkijken met flessen Champagne waar geen registratiecode op staat.

Champagne is een van de wijnen in de wereld waarmee veel fraude wordt gepleegd. Dit is ook waarom de regels van het CIVC zo streng zijn. Overal wordt de naam Champagne aangepakt en de overtreders worden streng verzocht om de naam Champagne te verwijderen.

Deze keer is Italië in het nieuws. De Italiaanse politie heeft 9.200 flessen valse champagne van het merk Moët & Chandon en 40.000 etiketten van Moët in beslag genomen in de omgeving van Padua, in de buurt van Venetië.

Tijdens een controle van de Italiaanse politie bij een importeur werden een aantal flessen Champagne aangetroffen zonder vermelding van het registratiecode. Deze registratiecode is verplicht op het etiket en iedere fles Champagne heeft zo’n nummer. Ook werden er een aantal etiketten aangetroffen die nog op de flessen geplakt moesten worden.

De importeur heeft er hoogstwaarschijnlijk niets mee te maken. Na speurwerk van de politie heeft die nog een hangar onderzocht. Daar vonden ze nog meer flessen van een mousserende wijn waarvan de herkomst onduidelijk is.

Volgens de politie heeft de handel een straatwaarde van bijna een half miljoen Euro. De politie wilde er niet meer over kwijt aangezien het onderzoek nog in volle gang is. Wel is het vermoeden ontstaan dat de Italiaanse maffia erachter zit.

Hieronder nog een voorbeeld van een etiket op een Champagnefles. Let op de registratiecode op het plaatje en bij aanschaf van een Champagne.

zo hoort een etiket van een champagne eruit te zien, met registratiecode

 

Martin