Torres lanceert 40e vintage van Mas la Plana

torres mas la plana
Eind jaren ’70 stond de wijnwereld op zijn kop en werd de naam TORRES ineens wereldberoemd.

Torres, buiten de wijnen ook nog duurzaam

Tijdens de Olympiade du Vin van Gault Millau in Parijs liet de Mas La Plana 1970 van het Spaanse wijnhuis Torres alle beroemde Bordeauxwijnen achter zich in een “blinde proeverij”. Met deze cabernet sauvignon heeft Miguel Torres sindsdien zijn naam gevestigd en het Parijse succes was de grondslag voor de internationalisering van het Spaanse wijnhuis.

Torres Mas La Plana 2010, afkomstig uit de Penedès, de bij Barcelona gesitueerde regio waar de familie Torres haar wijnbedrijf in 1870 begon, is één van de meest exclusieve wijnen van het huis en viert sinds de eerste jaargang in 1970 dit jaar zijn 40-jarig bestaan. De wijn wordt 18 maanden gelagerd in de beste nieuwe eiken vaten uit Nevers. De wijn met aroma’s van zwarte bessen, zoethout en toffee, heeft een dieprode kleur, een volle smaak met zachte tannine. In de afdronk ontplooien zich tonen van vanille, cacao en truffel.

Het aanplanten van de cabernet sauvignon voor de Mas la Plana in Penedès, waar destijds bijna alleen Spaanse inheemse druiven waren aangeplant, was erg vooruitstrevend. Nog altijd wordt er bij Torres voortdurend geëxperimenteerd, variërend van het opsporen van oude, bijna verdwenen Catalaanse druivensoorten tot het ontwikkelen van nieuwe gisten voor witte wijn en een methode om de kwaliteit van eikenhouten vaten te controleren.
Ecologisch is Torres ook zeer actief. De helft van het in de kelders gebruikte water wordt gerecycled en van het (snoei)afval wordt compost gemaakt. 

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!