Tinder Swindler slachtoffer Ayleen start eigen wijnlabel

Tinder Swindler

Tinder Swindler Ayleen gaat in de wijn. Half november lanceert ze haar eerste wijn die Ay-Wines gaat heten. Een wijnlabel met de focus op ongefilterde wijnen van biologisch werkende wijnmakers in Europa.


Lees verder na de advertentie exaro

Tinder Swindler slachtoffer naar ondernemer

In 2017 leerde Ayleen Charlotte oplichter Simon Hayut kennen, beter bekend als de ‘Tinder Swindler’ van de populaire gelijknamige documentaire op Netflix (2022). Na het uitkomen van deze documentaire kwam Ayleen opnieuw in een rollercoaster terecht. ‘Slachtoffer zijn is niet een rol die bij mij past, mijn doel is dan ook om mijn ondernemersdroom nu waar te maken en hiermee naam voor mijzelf te maken. Mijn passie voor kwaliteitswijn heeft mij doen besluiten om Ay-Wines op te richten.’

Ongefilterde natuurwijnen van uitzonderlijke wijnmakers

De wijnen onder het label komen van natuurlijk werkende wijnmakers in Europa. Dit zijn wijnmakers die geen pesticiden gebruiken in de wijngaard en niet tot nauwelijks sulfiet aan de wijn toevoegen. Tinder Swindler slachtoffer Ayleen zoekt voor haar label de wijnen uit die het best passen bij haar label. Energiek, krachtig en puur. Ayleen: ‘Ik streef ernaar om iedereen een geweldige ervaring te geven door mijn wijnen te drinken, dit doe ik door uitsluitend samenwerkingen aan te gaan met wijnmakers die uitzonderlijke wijnen maken.”

De aftrap met Nederlandse orange wine

De eerste wijn onder het label is gemaakt door Marcel Oude Booijink en komt van wijngaard VieVinVjenne uit het Twentse Vriezenveen. ‘Toen ik deze orange wine proefde wist ik direct dat dit mijn eerste wijn zou moeten worden. Zoiets bijzonders had ik nooit eerder geproefd’ verteld Ayleen. Deze zeldzame wijn komt uit 2017 en is gemaakt van 100% Solaris druiven. De rijping van vijf jaar heeft ervoor gezorgd dat deze wijn zeer verfijnd is geworden. In de wijn ruik je citrus aroma’s zoals sinaasappel en mandarijn. In de smaak heeft deze lichte bitters en zeer zachte tannines. Deze wijn is exclusief gebotteld voor Ayleen en er zijn slechts 650 flessen van beschikbaar.

Samenwerking met ontwerper en sommelier
Voor de opzet van haar wijnlabel heeft Ayleen intensief samengewerkt met sommelier Diederik Walhof en ontwerper Rose Groot van Design & Wijn. Diederik vertelt: ‘Zowel de wijnen als de vormgeving moesten passen bij Ayleen als persoon. Al snel kwamen we uit bij ongefilterde wijnen, deze wijnen hebben meer aroma’s, zijn puurder en spannender dan gefilterde wijnen.

Na heel veel wijnen blind proeven bleef deze stijl ook steeds Ayleen’s absolute favoriet.’ Rose voegt toe ”De vormgeving moest net als Ayleen energiek en krachtig worden, de belichaming van een inspirerende vrouw. Curves en organische vormen komen terug in het logo en wijnlabel, door een koperen foliepreeg weerkaatst het licht in het label. Dit maakt het beweeglijk en energiek.

De eerste wijn is gemaakt in een selecte oplage van 650 stuks en te koop voor €39,50.

Vanaf 16 november 2022 is de wijn verkrijgbaar in de Ay-Wines webshop en wijnkelder van Design & Wijn in Amsterdam. Op dit moment is het mogelijk om de wijn te reserveren via http://www.ay-wines.com

Reageren?
Wat vind jij van Tinder of ben jij wel eens opgelicht? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *