Teveel wijn gedronken? Neem noedelsoep!

Je kent het wel, ’s avonds lekker aan de wijn gezeten en ’s morgens hoofdpijn. Was het nu toch te slechte wijn of was het gewoon teveel wijn.

Volgens Amerikaanse onderzoekers is er echter geen maaltijd zo goed als een flink bord noedelsoep. Uiteraard gaat het niet om een gewoon noedelsoepje, maar wel om noedels in combinatie met runderbouillon, uien, een hard gekookt eitje en kip, rund of varkensvlees.

Volgens professor Mitchell van de University of California bevat dit recept een perfecte mix van zouten, proteïnen, koolhydraten en micronutriënten. Ingrediënten die een positieve invloed uitoefenen op ons lichaam wanneer je te veel alcohol hebt genuttigd. “De eieren bevatten een aminozuur, cysteïne genaamd, dat in staat is om de giftige stoffen uit je lichaam te halen”, aldus professor Mitchell. “De zouten voegen opnieuw natrium toe dat tijdens het overmatige alcoholverbruik uit de urine was verdwenen,” ging zij verder.

De beste remedie is en blijft toch wel het minder drinken. Laten we eerlijk zijn, soms smaakt de wijn zo lekker, dat we niet meer kunnen stoppen. Gezelligheid, aangename neus of smaak, dat zijn maar drie verleidelijke argumenten om een glaasje teveel te drinken.
Maar ons lichaam kan maar elk uur 15 ml pure alcohol afbreken. Drink dus per uur niet meer dan een glaasje bier of wijn van 175 ml.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin