Te koop: Chateau in Hongarije

Chateau Legénd

Wilt u een wijnbedrijf beginnen in Hongarije, in een Chateau? Lees dan verder!


In Legénd, 50 km ten noordoosten van Boedapest, ligt dit Chateau. Het Chateau is in 1760 door de beroemde wijnmaker Miklós Káldy gebouwd. Op de zuidhellingen van het dopje Legénd had hij zijn druiven. Had, want alles moet opnieuw worden aangeplant, met het voordeel dat de beste soorten uitgekozen kunnen worden.

Het Chateau ligt in een prachtig landschap van glooiende heuvels, rivieren en beekjes. Goed bereikbaar: het vliegveld van Boedapest is op één uur rijden.

kasteel Legénd

Gelegen in een goed en warm klimaat voor de wijnbouw. Juni, Juli, Augustus tussen de 30 en 40 graden. Het is altijd een goed wijngebied geweest, alleen is het in het communistische tijdperk gesaneerd, de mensen moesten in de coöperaties.
De inrichting van het Chateau is als volgt: zitkamer, 2 slaapkamers met 5 bedden, eetkamer, keuken, badkamer, voorkamer, wijnkelder en terras. Buiten een grill, tuinhuis en een 4000 m2 goed verzorgde tuin.
Het nabij gelegen dorp telt 500 inwoners en is veilig en rustig.

kasteel inrichting Legéndkasteel kelder Legéndkasteel kelder Legénd

Voor de aanplant van wijnstokken is 40 % subsidie. Arbeidskrachten zijn te regelen, EUR 400 per maand, inclusief lasten.
Laszlo wil zelf in een project deelnemen en benodigde land (10 ha) inbrengen. Dit land is op de luchtfoto te zien (het rechtergedeelte).

luchtopname Legéndomgeving Legénd

Vraagprijs van het Chateau is EUR 300.000,- inclusief inrichting.

Ziet u dit avontuur zitten? Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Laszlo Takacs
Tel + 36 209 234 637
Email: laszlotakacs44@gmail.com