Te koop: 1891 Brunello di Montalcino

Een 1891 Biondi-Santi Brunello di Montalcino Riserva zal over een paar weken verschijnen op de eerste New Yorkse grote wijnveiling van 2013.

In verschillende hoofden van wijn-enthousiasten zal het nu wel gaan spoken. Een wijn van voor 1900 en díe op een wijnveiling? De wijn wordt geveild op 23 februari en men hoopt er $ 9000 voor te krijgen. Of dat zal lukken is alleen maar de vraag.
De wijn wordt geveild bij Acker Merrall & Condit’s first New York City wine auction van 2013. Zoals gezegd de eerste wijnveiling in New York dit jaar.

De wijnkelder bij Biondi Santi in MontalcinoDeze zeldzame fles heeft heeft geruime tijd doorgebracht in de kelder van de Biondi Santi-wijngaard zelf. De wijn is in goede staat, maar in het verleden zijn de Brunello di Montalcino wijnen niet erg gewild geweest op veilingen. De trend is toch écht de wijnen uit de Bordeaux en Bourgogne en daar behoren de top van de Italiaanse wijnen jammer genoeg niet bij.
Ook onder de veilinghamer gaan er ook vier magnums van Bartolo Mascarello, vier topwijnen uit de Barolo die samen $ 4800 op moeten brengen. Talloze andere Italiaanse topwijnen, maar ook topwijnen uit andere landen verschijnen op deze wijnveiling en het veilinghuis spreekt ook van een ‘geweldige Italiaanse collectie’.
Ook zal er een originele kist geveild worden met 12 flessen 1962 Domaine Leroy, een Grand Cru uit Romanee St. Vivant die naar verwachting een slordige $ 35.000 op moet brengen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin